23948sdkhjf

For full maskin med ny Liebherr

Roar Wilhelmsens vann- og avløpslag i Oslo går for full maskin med ny maskin.

På Lindeberg i Oslo møter vi Maskinfører Per-Håvard Jakobsen i spissen for et av Roar Wilhelmsen AS sitt faste VAV-lag (arbeidslag som jobber fast for Oslo vann og avløp).

Han er godt kjent med det som ligger i bakken her. 68-åringen var nemlig på samme sted i 1974 og la ned vannledningen han nå skal ned på for å montere målekum.

Roar Wilhelmsen AS har vært fast inventar i Oslos vann og avløpsetat i 55 år. Nylig fikk de fornyet tillitt med en seksårsavtale.

Første Liebherr

I dag har de syv maskiner som går fast på vannettet i Oslo. En av disse maskinene blir nå en Liebherr A 918 Compact, som også blir deres første Liebherr.(Fra før av er de godt kjent med Liebherr-navnet på mobilkransiden) Selskapets anleggsmaskiner har bestått (og består) av Volvo med få unntak, så dette er litt spesielt.

Etter å ha fått låne en demomaskin og en del forhandlinger, falt valget på Liebherrs A918 Compact hjulgraver på ca 20 tonn.

Noe er spesielt med hytta

Maskinen er relativt standard, satt opp med Rototilt R6 og SMP-skuffepakke, men som kjennere vil legge merke til er førerhytta lakkert sort. Det er bestilt fra fabrikk for å få et freshere utseende forklarer Roy Hasløgård i Leibherr Norge.

Wilhelmsens hjulgravere settes opp med støttelabber i tillegg til skjær pga hyppige løft av tungt gods. Per er allerede fornøyd selv om det gjenstår noe oppsett og justeringer.

- Jeg kjenner hydraulikken er soft og fin på denne, kommenterer han.

Korona-tiltak

Eier og daglig leder, Roar Wilhelmsen (76), kan fortelle om en lang anleggshistorie og representerer en av de aller eldste maskinentreprenørene fra hovedstaden. Aktiviteten for VAV-lagene har ikke gått ned under korona-krisen, men det praktiseres tiltak som å holde avstand til hverandre ute og inne og å holde seg hjemme om man er syk.

For full maskin

- Mens selskapet ellers har merket noe mindre oppdragsmengde som følge av tiltakene, noe som har ført til noen permitteringer. VAV-avdelingen derimot, går for full maskin, slår Roar Wilhelmsen fast.

Selskapet teller i dag 70 ansatte.

Både Per og Roar er spente og forventningsfulle etter at Liebherr har fått gode skussmål fra andre entreprenører.

- Servicen er halve maskinen påpeker Per.

Les hele saken i Anleggsmagasinet Nr.4

Ny servicepartner

Wilhelmsens første Liebherr markerer også ny servicepartner for Liebherr i Østfold og Oslo-området. RSG Maskinteknikk AS, med anleggsmekaniker Lars Andreassen som foreløpig eneste ansatt. Han har gått lære hos Atlas Copco og deretter jobbet der som teknikker. I 2018 startet han eget firma. Han har skrudd mest borrigger, men nå ekspanderer han og vil serve kundene til Liebherr i Østfold, Akershus og Oslo.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.157