23948sdkhjf

E6 ved Snåsavatnet blir som ny

Dette er ingen enkel jobb, sier Vegvesenet, men nå er planen klar. Etter sommerferien settes arbeidet i gang.

Etter omfattende undersøkelser av grunnforholdene i området, hvor deler av E6 ble vasket ut ved Snåsavatnet tidlig i januar i år, har seksjonssjef Dag Ivar Borg i Statens vegvesen planen klar for når og hvordan E6 langs Snåsavatnet skal være i full drift igjen.

Bedre stabilitet

– Vi har undersøkt grunnforholdene svært godt for å være på den trygge siden. Blant annet har vi grunnboret fra flåte ute i Snåsavatnet, og vi har utført undersøkelser og beregninger for å få full oversikt over situasjonen. Dette har vi klart uten særlig ulempe for trafikanter og næringsliv, sier Borg.

– Det er viktig for oss, og vi har et inntrykk av at lysreguleringen fungerer greit.

Etableres samme sted

Ved masseutgravinger av fylling, også under vannflaten, og videre fylle opp igjen med sprengtstein og plastring med steinblokker på utsiden av vegfyllingen, skal grunnforholdene bli bedre enn de var tidligere.

– Deretter skal vi etablere vegen på samme plass som den er i dag. Når vi i tillegg sikrer det nye fundamentet bedre mot utvasking fra sjøen, er vi trygge på at dette ikke skjer på nytt. Vegstabiliteten vil bli betraktelig bedre enn i dag, forteller Borg.

Ferdig i slutten av oktober

Med såpass utfordrende grunnforhold og omfattende arbeid, vil E6-stykket bli stengt for trafikk mesteparten av tiden når arbeidet kommer i gang. Selv om omkjøringsmulighetene er gode, ønsker Statens vegvesen å opprettholde trygg og effektiv transport på E6 gjennom sommer og fellesferie.

– Derfor planlegger vi med at det kommer i gang etter at fellesferien er ferdig, og at en ny og forbedret E6-bit skal stå klar i slutten av oktober, forteller Borg.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156