23948sdkhjf

Covid-19 utbruddet: Begrenset påvirkning

NRC Group opplever vekst i omsetning - fokuserer på forbedringstiltak.

NRC Group startet 2020 med vekst i omsetning og sterk ordreinngang. Samtidig har arbeidet med å bedre den langsiktige lønnsomheten pågått for fullt.

Etter utbruddet av COVID-19 har selskapet prioritert ansattes helse og sikkerhet, samt å sikre en forsvarlig gjennomføring av pågående prosjekter, står det i onsdagens pressemelding.

- Vi har tatt grep for å sikre at våre ansatte har en trygg arbeidsplass og for å hindre spredning av koronaviruset samtidig som vi bidrar til å utvikle og forbedre samfunnskritisk infrastruktur i Norge, Sverige og Finland. Jeg vil rette en stor takk til alle ansatte og partnere som står på for fullt i denne spesielle perioden, sier konsernsjef Henning Olsen i NRC Group.

Begrenset påvirkning

Så langt har Covid-19 utbruddet i begrenset grad påvirket NRC Groups aktivitetsnivå. Tiltakene for å styrke organisasjonen, redusere faste kostnader og bedre den langsiktige lønnsomheten i deler av konsernet fortsatte som planlagt gjennom første kvartal.

Rekordstor ordreinngang

Omsetningen var på 1,25 milliarder kroner i kvartalet, opp 11% fra 2019 som følge sterk vekst i Finland. Justert for valutaeffekter var den organiske veksten på 7%. Ordreboken ved slutten av mars var på mer enn 8 milliarder kroner og har aldri vært høyere. NRC Group har inngått nye kontrakter verdt mer enn 1,4 milliarder kroner første kvartal. I tillegg påvirkes ordreboken positivt som følge av svakere norsk krone mot svenske kroner og Euro.

Men...negativt driftsresultat

Et negativt driftsresultat reflekterer lavsesong for jernbanearbeider i Norden samt gjennomføring av prosjekter med null-margin etter nedskrivninger i 2019.

- Vi jobber kontinuerlig med å styrke vår evne til å vinne og gjennomføre gode prosjekter med riktig lønnsomhet, og forbedringsprogrammene vi startet i 2019 går i henhold til planen. Hovedfokus for 2020 er lønnsomhet fremfor vekst. Vår ambisjon er å bli en ledende nordisk aktør innen bærekraftig infrastruktur, sier Henning Olsen.

Covid-usikkerhet

Covid-19 har skapt økt usikkerhet på kort sikt, men det vil fortsatt være et stort behov for å bygge og vedlikeholde bærekraftig infrastruktur i Norden, drevet av urbanisering og behov for å transportere mennesker og gods på en bærekraftig måte. Vi forventer fortsatt sterk vekst i det nordiske markedet. På lengre sikt er derfor markedsutsiktene uendret, sier Henning Olsen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.16