23948sdkhjf

Veidekke bygger vindturbiner for Stena

Stena Renewable har gitt Veidekke i oppdrag å bygge fundamenter og veger til 47 vindturbiner i Tvinnesheda-Badeboda utenfor Åseda i Småland.

Kontrakten er en totalentreprise utført i samspill, og kontraktssummen er ca. SEK 265 millioner. Prosjektet skal stå ferdig i desember 2021.

Dette er stort

– Veidekke har kompetansen og organisasjonen som skal til for å bygge et stort vindkraftverk som Vindpark Tvinnesheda. I de senere årene har Veidekke bygget to vindkraftverk for oss, og vi er glade for å kunne realisere enda en vindpark med dem, sier Peter Zachrisson, adm. direktør i Stena Renewable.

I oppdraget inngår å ferdigstille veger frem til alle vindturbinene samt tilhørende areal for kraner, lagring av turbinblader, m.m. Veidekke skal også bygge det interne strømnettet og gjøre grunnarbeid og støpe fundamenter for vindturbinene.

Viktig for Veidekke

– Vi takker for tilliten vi har fått med dette spennende prosjektet. Å bidra til å forbedre miljøet vårt gjennom å bygge ut svensk vindkraft er viktig for oss. Ved hjelp av samspill og en involverende arbeidsmåte skal vi dra nytte av alles kunnskap og finne de beste løsningene for prosjektet, sier Anders Johansson, anleggsleder i Veidekke Anläggning.

Stena Renewable investerer nå SEK 2,2 milliarder i Vindpark Tvinnesheda, som vil gi Uppvidinge kommune en total effekt på 210 MW. Prosjektet er gjort mulig gjennom samarbeid mellom vindkraftoperatører og netteieren E.ON samt et såkalt nettforsterkningslån fra Svenska kraftnät. Totalt vil 700 MW ny strømproduksjon kunne kobles til i området, som i dag har strømunderskudd.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172