23948sdkhjf

Dobler kapasiteten

Scandia Maskin på plass i nye lokaler – skal vokse og lage større avtrykk i bransjen.

Gaute Fisknes tar oss imot i et stort, moderne bygg som de fortsatt er i prosessen med å flytte inn i.

- I mars i år fikk vi våre splitter nye lokaler i Åros, i Johan Follestads vei og her er det så flott at vi har lyst til å vise det frem til alle, kommenterer en stolt og spent Gaute Fisknes.

Dobler kapasiteten

Han viser oss inn i et moderne, stort, lyst og trivelig bygg plassert på det de fleste ville omtalt som en utsiktstomt midt i Røyken Næringspark. En flott lounge og en stor takterrasse i stekende sol frister før vi går inn i kontordelen av bygget. Vi passerer møterom oppkalt etter produktgruppene, Washer, Warrior osv.

10.000 kvadratmeter

Kontorfløyen i det nye bygget kan skilte med en av de råeste utsiktene på Hurum-landet, såpass tør vi påstå. Bygget er på totalt 10.000 kvadratmeter og gir en dobling av lagerkapasitet og verkstedkapasitet. Serviceområdet med gjennomgående verkstedløp måler 4500 kvadratmeter og lageret er på 4000 kvadratmeter. Serviceområdet gir muligheter de ikke har hatt tidligere, både på service av egne merker og på andre merker. Det skal også gi et annet spillerom i forhold til vinterservice, tilstandsrapporter og klargjøring av brukte maskiner.

Lageret skal huse slitedeler og reservedeler til Powerscreen-produktene, men i tillegg leverer Scandia Maskin slitestål til nesten alle merkene i knuse- og sorteringssegmentet. Det skal være en ferskvare-tankegang hvor man skal finne en balanse på hvilke deler de skal lagerføre.

En spesiell periode

Korona-sitasjonen har absolutt vært merkbar, men Scandia Maskin har klart å løse gjennom det europeiske nettverket.

- Vi står i et brekkpunkt nå, fabrikken i Nord Irland fikk jo shutdown nesten samtidig som vi myknet opp tiltakene og merket større pågang her hjemme, forklarer Gaute.

Produksjonen kom i gang igjen 18. mai. Måten man har løst det på i mellomtiden er økt samarbeid med Powerscreen-forhandlernettverket i Europa og på den måten kan Scandia Maskin levere ferdig spekket maskiner som er lagerført i Danmark, Tyskland og England, land som nå opplever trege marked. Likevel er mange maskiner forsinket på grunn av nedstigningen, men nå er de på vei, flere vil bli levert i mai-juni.

Flere ansatte

Maskinimportøren har nå 13 ansatte, en av disses utgjør Kirkenes-avdelingen. Dette kontoret har et stort geografisk ansvarsområde og samarbeider tett med gruveindustrien i Nord. Kontorlokalene i Åros på 1000 kvadratmeter (hvor en fløy skal leies ut) skal de i løpet av to år huse opp til 20 ansatte og sørge for et større fotavtrykk i bransjen. De er i full gang med utvidelse av sortiment og leverandører. Servicedelen er allerede blitt styrket med to komplette serviceteam bestående av mekaniker og serviceleder. I tillegg styrkes organisasjonen på salg og ordrebehandling.

Bold move

Det nye bygget er et resultat av store ambisjoner, høyt salg og stor pågang, forklarer Gaute. Det startet med at Scandia Maskin inngikk i et samarbeid med Ticon Eiendom om å satse her og etterhvert ble det gitt to tomler opp etter god dialog mellom Ticon og nye eiere i Scandia maskin.

- Det kan virke som et "bold move", å bygge nytt og så stort, men nå ser vi på dette som nøyaktig det vi trenger.

- Dessuten er det positivt spark i ræva, smiler Gaute.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125