23948sdkhjf

60,5 millioner i året

Nordøyvegen får 60,5 millioner kroner årlig når veien åpner.

- Vi har nå avgjort at Nordøyvegen i Møre og Romsdal er omfattet av fergeavløsningssordningen. Det betyr at Møre og Romsdal vil få penger fra staten fordi ferjesambandene blir lagt ned når prosjektet åpner. Den nye veien vil lette hverdagen til innbyggerne på øyene. Prosjektet knytter sammen hele den nye storkommunen Ålesund, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

- Dersom alt går etter planen, åpner veien i 2022. Det betyr at prosjektet får 60,5 millioer kroner i året fra staten fra 2023. Dette er mer penger enn det fylkeskommunen har sett for seg tidligere. Disse pengene skal gå til fylkeskommunen for å delfinansiere prosjektet. Dette styrker distrikts-Norge, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup

Nordøyvegen er et prosjekt som binder sjammen fem øyer nord for Ålesund i Møre og Romsdal.

Tre tunneler og ett broprosjekt skal bygges.

Prosjektet ble vedtatt av Møre og Romsdal fylkesting i 2018, og arbeidet startet opp i 2019. Øyene lå tidligere i Haram og Sandøy kommuner, men disse kommunene ble en del av Ålesund kommune fra 1. januar 2020.

Når veien er ferdig, har øyene fastlandsamband med resten av kommunen. Fylkeskommunen får utbetalt fergeavløsningsmidler for nominelle byggekostnader, minus bompenger og merverdikompensasjon pluss 50 prosent av beregnede rentekostnader.

Midlene blir prisomregnet i utbetalingsperioden. Med dagens rentenivå vil utbetalingsperioden vare 42 år.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125