23948sdkhjf

Peab erstatter Einunna bru

Signert kontrakt med Innlandet fylkeskommune om å erstatte Einunna bru på fylkesveg 29 i Alvdal og Folldal kommuner.Click to add subtitle

Peab Anlegg har signert kontrakt med Innlandet fylkeskommune om å erstatte Einunna bru på fylkesveg 29 i Alvdal og Folldal kommuner. Kontrakten har en verdi på ca. 34 millioner kroner eks. mva.

Eksisterende Einunna bru er en flaskehals for tungtransporten på fylkesveg 29. Med ny bru vil denne flaskehalsen bli fjernet.

- Vi synes dette er et spennende oppdrag, og gleder oss veldig til å komme i gang med anleggsarbeidene. Det er motiverende å få jobbe med et prosjekt som vil bidra til en tryggere trafikksituasjon ved denne bruovergangen, sier prosjektansvarlig Gøran Fossmo i Peab Anlegg.

Peab Anlegg skal etablere den nye brua nedstrøms for eksisterende bru. Tilstøtende vei, med en strekning på cirka 650 meter, skal rettes opp for å optimalisere veilinje mot ny plassering av bru over elven.

- Eksisterende Einunna bru vil være åpen for trafikk under hele anleggsperioden, og helt til den nye brua kan påsettes trafikk, forteller Fossmo.

Nye Einunna bru

Nettverksbuebru
Buer i limtre
Stålstag
77 meter lang
Hovedspenn i spennarmert dekke på ca. 50 meter
Sidespenn i begge ender på ca. 13 meter
14,5 meter utføres i plasstøpt betong

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141