23948sdkhjf

Hybeko med ny Rockscaler

Skal gi kraftig reduksjon i bortid og arbeidsbelastning.

Hybeko AS har i samarbeid med Terox og Gjerden Fjellsikring utviklet en ny borrigg montert på kurven til en 28 m høy Genie lift, skriver de i en pressemelding.

Vibrasjonsreduksjon

Ved utviklingen av Hybeko RS 85XC (Rockscaler) har HMS hatt spesielt fokus, gjennom vesentlige vibrasjonsreduksjoner og redusert bortid. Borriggen er ment å erstatte bruk av knemater til bla. boring av sikringsbolter i fjell samt til fjellrensk/fjellsikringsjobber.

Alle oppgaver som kjøring av lift, boring, bytte av bor og selve boringen gjøres fra arbeidskurven. Borriggen som er luftdrevet, er avtakbar. Dette gir større fleksibilitet i forhold til annet bruk av liften.

Liften er videre utstyrt med:

integrert luft og vannslange, hengerfeste for trekk av bla. kompressor og strømaggregat. I tillegg kan liften utstyres med løfte-åk for sikkerhetsnett, samt sikkerhets tak mot eventuelt nedfall av stein.

I tillegg til sikkerhets- og HMS-installasjonene, viser resultatene at maskinen er svært kostnadseffektiv og vil spare både tid og menneskelige ressurser, i følge pressemeldingen.

Liften og bor riggen innehar alle godkjenningspapirer og de første maskinene tas i bruk av kunder i juli måned.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125