23948sdkhjf

Varsler to års utsettelse av nye E16

Den nye veien mellom Bergen og Voss, som er svært rasutsatt, skulle bygges i 2022.

Den nye veien mellom Bergen og Voss, som er svært rasutsatt, skulle bygges i 2022. Nå blir gigantprosjektet utsatt – sannsynligvis helt til 2024, ifølge Statens Vegvesen.

Dette melder TV2.

Over fire millioner passasjerer drar mellom Bergen og Voss hvert år – en strekning med mange dødsulykker og hyppige ras. Senest lørdag morgen var veien stengt fordi en stor stein hadde rast ut i veibanen.

I 2015 gikk regjeringen inn for en gigantisk utbygging, det såkalte K5-alternativet, som skal bygge større vei og togtrasé i nye tunneler.

Statens Vegvesen har i flere år planlagt byggestart i 2022 - men nå blir prosjektet utsatt – sannsynligvis i to år, opplyser Statens Vegvesen til TV 2.

Minst ett år forsinkelse

– Det er i hvert fall ett år forsinket. Minst, fastslår Gunnar Søderholm, prosjektleder hos Statens vegvesen, som er ansvarlig for utbyggingen.

– Når kommer dere i gang med byggingen?

– Jeg tror det realistiske oppstartspunktet er 2024.

Millardsprekk

E16 mellom Bergen og Voss er en av hovedveiene mellom Bergen og Oslo. Forsinkelsene skyldes i hovedsak at kostnaden på første byggetrinn mellom Arna og Stanghelle har steget fra 22 milliarder i Nasjonal Transportplan, til 25 milliarder - som er den realistiske prislappen, ifølge Statens Vegvesen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141