23948sdkhjf

Anlegget er på størrelse med Manhattan

Et 40-talls Volvo-maskiner er i gang med å gjenopprette Everglades i Florida.

Siden 1882 har Everglades-området blitt drenert for jordbruk og er nå halvparten av hva det var for ett århundre siden. Men nå skal dette endres.

Et av de største ekosystem-gjenoppretningsprosjektene i USA er nå i gang.

Det startet egentlig for 20 år siden og er et enormt hydrologisk prosjekt, bestående av blant annet byggingen av et reservoar i elvemunningen Caloosahatchee, som har fått navnet C-43.

Som en del av den omfattende Everglades Restoring Plan jobber over 40 anleggsmaskiner på C-43-prosjektet. Det er Volvo CE som forteller om prosjektet.

Reservoaret vil dekke et område på 40 kvadratkilometer når det er ferdig og skal lagre overskuddsvann fra en nærliggende innsjø. Vannet skal bli behandlet og så sluppet ut i tørketiden. Totalt er det snakk om 200 milliarder liter med vann.

Det vil si at dette anlegget er på størrelse med Manhattan, som medfører noen dilemmaer. Men et av de største hindrene er at man må navigere gjennom hundrevis av kanaler i regntiden og tørketiden. Prosjektsjef Massimo Bugliosi i selskapet Lane Construction-Salimi Impregilo, forteller at forberedelser er nøkkelen.

- Å gjøre ting i riktig rekkefølge er avgjørende og å ha allsidig utstyr, er viktig, forklarer han.

Maskinflåten er en miks av A45 dumpere og EC750E beltegravere, og flere er på vei.

Et annet dilemma er været i Sør-Florida, det kan være tøfft og uforutsigbart med orkaner som besøker området med ujevne mellomrom.

Prosjektet skal bedre livskvaliteten til både mennesker og dyrelivet.

Everglades er hjemmet til over 350 fuglearter, 50 unike reptiler og dessuten kommer det en million besøkende fra hele verden hvert år. Det naturlige reservoaret er også drikkevannskilde for åtte millioner mennesker. Gjenopprettingen av dette ekosystemet skal være et stort steg mot å lage en bærekraftig fremtid hvor mennesklig utbredelse ikke lenger utgjør en trussel.

Prosjektfakta:

Sted: Everglades, Florida
Anleggsområde: 40 KM2
Kostnad: 16,5 milliarder dollar
Lengde på prosjekt: Over 30 år
Fordeling: 68 delprosjekter
Masseforflytnign: 20 millioner cubic yards

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125