23948sdkhjf

En ny epoke for Toro

Sandvik gjeninnfører det tidligere, kjente Toro-navnet for sine gruvelastere og dumpere.

Modell for modell vil få tilbake navnet, og dette arbeidet begynner vi med senere i år, skriver Sandvik i en pressemelding.

Toro-navnet har vært kjent for Sandviks gruvekunder i mange tiår og først ute er de store, intelligente lasterne Toro LH517i og Toro LH621i.

Siden 70-tallet

Toro-«oksen», har fra gammelt av symbolisert styrken i Sandviks gruvelastere og dumpere siden den første modellen kom på markedet tidlig i 1970-årene. Selv om navnet ikke har vært i bruk på femten år, har det aldri gått i glemmeboken verken hos selskapet eller mange av kundene.

Oppgraderte intelligente: Toro LH517i og Toro LH621i fra Sandvik

De store, intelligente lasterne Toro LH517i og Toro LH621i fås nå med en rekke konstruksjonsmessige oppgraderinger. Målet er å øke produktiviteten, redusere de samlede eierkostnadene og forbedre føreropplevelsen.

Begge lasterne kan nå utstyres med en moderne STEG V-motor som oppfyller de strengeste utslippsbestemmelsene som gjelder i dag. Førerhastighetsassistent, en ny funksjon som blir tilgjengelig med STEG V-motoren, støtter spesifikt bakkemanøvrering og sparer bremsene ved at Sandviks intelligente styresystem kan stilles inn slik at toppfarten begrenses.

Et nytt antispinnsystem fås som ekstrautstyr og reduserer hjulspinn når lasterne trenger inn i steinhaugen. Dekkene får dermed lengre levetid. Til slutt har Sandvik forbedret laster- og dumpersortimentet med en opplæringssimulator, Digital Trainer. Dette er en kompakt og fleksibel løsning for trygg opplæring av førere, med autentiske betjeningsinnretninger og et virkelig lasterstyresystem.

Sandviks flaggskipdumpere Toro TH551i og Toro TH663i

Som sparringspartnere for de store lasterne vil de 51 og 63 tonns dumperne få Toro-navnet blant de første modellene. Begge dumperne har nylig fått en vesentlig oppgradert konstruksjon, bl.a. ny girkasse, robust kjøler, AutoMine for dumpere med navigeringsmulighet også uten for gruva og pågående utprøving av STEG V-motor.

- Kundene har gitt tilbakemelding på at dumperne i i-serien har lavere samlede vedlikeholdskostnader enn forgjengerne Sandvik TH551 og Sandvik TH663. Vi har fått samme tilbakemelding på LH517i og LH621i lasterne. Lavere kostnader og positive tilbakemeldinger fra førerne viser tydelig at vi er på rett spor. Det er alle tiders for Toro-serien, sier Wayne Scrivens, VP Product Line, Load and Haul.

Den elektriske lasteren Toro LH625iE

Den femte modellen som får Toro-navnet, er Toro LH625iE, gruvelasteren med verdens største kapasitet, ifølge Sandvik.

Monstermaskinen har en kapasitet på 25 tonn og drives elektrisk via en kabel. Toro LH625iE-lasteren bygger på velprøvd teknologi, men har også i-seriens nødvendige intelligens for oppkobling og digitale løsninger.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141