23948sdkhjf

Doserjubileum midt i korona-pandemien

Cat passerte 175.000 midrange-dosere i mai - samtidig merker produsenten stor nedgang.

Caterpillar sendte i juli ut pressemelding om at de hadde produsert medium-doser nummer 175.000 i mai. De tre spesialversjonene har nok blitt litt overskygget av tiden vi er inne i.

31 prosents nedgang

For Caterpillar merket en nedgang på 31 prosent i salg og fortjeneste i andre kvartal etter de nådde 10 milliarder dollar i salg og fortjeneste. I samme periode i 2019 endte med tallet på 14,4 milliarder dollar.

Første kvartal endte med salgsnedgang på 21 prosent og nedgangen har fortsatt i andre kvartal som følge av lavere salgsvolum og lavere etterspørsel. Produsentens marginer minker også fra 15,3 prosent i Q2 2019 til 7,8 prosent i q2 2020.

Caterpillar forteller at de fortsetter fokuset med å redusere kostnader og med strategien for investeringer for lønnsom vekst som ble introdusert i 2017.

Den globale økonomien vil forsatt bli påvirket av Covid-19, noe som gir økonomisk usikkerhet.

- Vi er godt posisjonert for denne utfordrende tiden takket være vår strategi. Vi vil justere produksjonen etter forholdene og er klare for å reagere raskt på alle positive eller negative forandringer i etterspørsel, uttalte styreforman og CEO i Caterpillar, Jim Umpleby.

Mer om doser-jubileet:

Caterpillar feirer medium-doser nummer 175.000

I 1985 innførte Cat deres nye belteoppsettet med høyt drivhjul / sprockethjul til å gjelde doserne i medium klassen med å lansere H-serien.

Dette hadde først blitt innført på den større modellen D10 på slutten av 70-tallet. Så fulgte altså medium-modellene D4H, D5H, D6H og D7H. I 1987 ble også D8L lagt til i familien.

35 år har gått og i mai 2020, da produksjonstallet nådde 175.000 enheter ble det laget tre jubileumsmodeller. To av disse var av typen D6 XE med elektrifisert drivlinje, lakkert i grå og svart. Den tredje ble en D6 med 4-trinss automtisk transmisjon lakkert i tradisjonell Cat-gul, men med spesiallakerte belter og skjær i svart.

Maskinene ble selvsagt umiddelbart solgt, den første grå gikk til Goddfellow Bros. i Washington State. Den andre grå gikk til San Antonio i Texas til Cat-forhandleren Holt Cat. Den gule D6-utgaven gikk til Canada og kunden Midwest Pipelines.

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157