23948sdkhjf

Doserjubileum midt i korona-pandemien

Cat passerte 175.000 midrange-dosere i mai - samtidig merker produsenten stor nedgang.

Caterpillar sendte i juli ut pressemelding om at de hadde produsert medium-doser nummer 175.000 i mai. De tre spesialversjonene har nok blitt litt overskygget av tiden vi er inne i.

31 prosents nedgang

For Caterpillar merket en nedgang på 31 prosent i salg og fortjeneste i andre kvartal etter de nådde 10 milliarder dollar i salg og fortjeneste. I samme periode i 2019 endte med tallet på 14,4 milliarder dollar.

Første kvartal endte med salgsnedgang på 21 prosent og nedgangen har fortsatt i andre kvartal som følge av lavere salgsvolum og lavere etterspørsel. Produsentens marginer minker også fra 15,3 prosent i Q2 2019 til 7,8 prosent i q2 2020.

Caterpillar forteller at de fortsetter fokuset med å redusere kostnader og med strategien for investeringer for lønnsom vekst som ble introdusert i 2017.

Den globale økonomien vil forsatt bli påvirket av Covid-19, noe som gir økonomisk usikkerhet.

- Vi er godt posisjonert for denne utfordrende tiden takket være vår strategi. Vi vil justere produksjonen etter forholdene og er klare for å reagere raskt på alle positive eller negative forandringer i etterspørsel, uttalte styreforman og CEO i Caterpillar, Jim Umpleby.

Mer om doser-jubileet:

Caterpillar feirer medium-doser nummer 175.000

I 1985 innførte Cat deres nye belteoppsettet med høyt drivhjul / sprockethjul til å gjelde doserne i medium klassen med å lansere H-serien.

Dette hadde først blitt innført på den større modellen D10 på slutten av 70-tallet. Så fulgte altså medium-modellene D4H, D5H, D6H og D7H. I 1987 ble også D8L lagt til i familien.

35 år har gått og i mai 2020, da produksjonstallet nådde 175.000 enheter ble det laget tre jubileumsmodeller. To av disse var av typen D6 XE med elektrifisert drivlinje, lakkert i grå og svart. Den tredje ble en D6 med 4-trinss automtisk transmisjon lakkert i tradisjonell Cat-gul, men med spesiallakerte belter og skjær i svart.

Maskinene ble selvsagt umiddelbart solgt, den første grå gikk til Goddfellow Bros. i Washington State. Den andre grå gikk til San Antonio i Texas til Cat-forhandleren Holt Cat. Den gule D6-utgaven gikk til Canada og kunden Midwest Pipelines.

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Verdens første: Biogass-drevet New Holland-traktor til Graver AS
Traktor-premiere: Bobcat-traktoren vist for første gang i Norge
Tretten: Framgang for midlertidig bru
Polaris Norge: Rekkevidde er ikke alt
Tine-sjåfør fortviler: Vegvesenet sperret hengeren - nå beklager de hendelsen
Engcon: Etablerer eget salgsselskap for Norge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.156