23948sdkhjf

Sammen om betongovervåking

Det norske tech-selskapet ELOP, som nylig ble notert på Oslo Børs Merkur Market, har signert produktutviklingsavtale med Semcon.

Dette er et ledd i selskapets lanseringsplaner for ELOPs betongskanner mot slutten av året. Sammen skal selskapene klargjøre produktet for kommersiell bruk.

– Semcon vil bistå med å ferdigstille skanneren Cobri til et brukervennlig og serieprodusert produkt. Denne er en videreutvikling av dagens løsning, hvor vi nå tilpasser teknologien til brukernes behov og en effektiv operasjon, i tillegg til å optimalisere mot produksjon, forteller Kjersti Kanne, adm. direktør i ELOP, i en pressemelding.

Kritisk infrastruktur

ELOP utvikler og kommersialiserer verktøy og digitale løsninger for å inspisere, overvåke og administrere kritisk infrastruktur over hele verden.

Samarbeidet med Semcon vil også omfatte digital produktinformasjon for å ytterligere forenkle bruk og service av verktøyet. Ved å benytte Semcons ekspertise fra dette området på tvers av mange industrier, vil ELOP sørge for relevant og lett tilgjengelig informasjon til sine brukere. Parallelt med arbeidet på selve skanneren fortsetter selskapet å utvikle den digitale inspeksjonsløsningen som blir en integrert del av den første utgaven som lanseres i markedet.

Forlenger levetiden

– Løsningene vi lanserer, er basert på vår unike og patenterte teknologi som løser brukerutfordringer på sentrale områder innenfor kvalitetssikring og inspeksjon. Scanneren kartlegger tilstanden under overflaten på betongkonstruksjoner og denne informasjonen vil være en god beslutningstøtte som muliggjør reparasjoner og feilrettinger før det går for langt og får for store konsekvenser, påpeker Kanne.

– Dette vil kunne forlenge levetiden på en konstruksjon, redusere kostnader betydelig og ikke minst ivareta sikkerhet på en måte man ikke har kunnet gjøre tidligere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109