23948sdkhjf

Båsum-selskaper fusjonerer

Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS fusjonerer med virkning fra 1. januar 2021. – Dermed samler vi ressursene og kompetansen under én felles ledelse i selskapet Båsum Boring AS, sier daglig leder Dag Espen Båsum.

Det er 25 år siden Båsum Boring AS etablerte søsterselskapet Båsum Boring Trøndelag i Børsa med tanke på nærhet til markedet i Midt-Norge. Som følge av fusjonen vil Båsum Boring AS samlokalisere sin virksomhet i Midt-Norge med Kynningsrud Fundamentering AS, som gikk inn som hovedaksjonær i november 2017. Kynningsrud Fundamentering AS er igjen et heleid datterselskap til Veidekke AS. Kynningsrud og Båsum får dermed samme adresse på Heimdal i Trondheim.

– Med samlokalisering kan vi dra veksler på hverandre. Vi kan gå inn i tyngre og større prosjekter både med tanke på maskiner og kompetanse, sier Dag Espen Båsum videre. I pressemeldingen opplyses det at Båsum Boring AS fortsatt vil ha hovedadministrasjonen i Krødsherad kommune, der selskapet har sine røtter siden 1952.

Fusjonsmoden

Daglig leder i Båsum Boring Trøndelag, Hilde Anita Grandetrø har bygget opp datterselskapet gjennom de to siste tiårene, og mener tiden nå er moden for en fusjon. Veidekke AS, som et solid børsnotert selskap, danner en trygg grunnmur for videre vekst.

– Nå får vi muligheten til å utvikle enda sterkere samspill, og dermed gjøre hverandre enda bedre på det vi er gode på i dag. Beslutningslinjene vil også bli kortere, og personlig får jeg nok en mer oversiktlig hverdag, sier hun med et optimistisk smil.

Grandetrø har vært eneste kvinnelige daglige leder i et norsk borefirma, og har 23 års fartstid i selskapet. Motivasjonen og viljen til å fortsette i en nøkkelposisjon i det fusjonerte selskapet er imidlertid tilstede, sier hun.

– Gjengen vår i Trøndelag har levert gode resultater de siste årene. 12 medarbeidere sørget for en omsetning i 2019 på 41 millioner kroner, og med en god bunnlinje. Det er viktig for meg at alle medarbeiderne er sikret jobb også i det fusjonerte selskapet, sier hun.

Landsdekkende

– Vi har stor respekt for den jobben Hilde Anita Grandetrø og hennes medarbeidere i Trøndelag har utført, og vi skal absolutt beholde og også styrke kompetansen og slagkraften i Midt-Norge. Fusjonen handler ikke om en sentralisering, men om å samle ressursene for å dekke hele landet best mulig. Vi skal være en solid landsdekkende entreprenør. Det er viktig for å utvikle vår virksomhet videre, slår daglig leder Dag Espen Båsum fast.

Samlet omsetning for Båsum-selskapene i fjor var på 213 millioner kroner, og den totale arbeidsstokken i år er på 75 medarbeidere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141