23948sdkhjf

Syv vil bygge ny E6 Fjerdingen-Grøndalselv

Seks entreprenører og ett arbeidsfellesskap har meldt interesse for å delta i anbudskonkurransen om å bygge ny veg mellom Fjerdingen og Grøndalselv.

Kontrakten omfatter planlegging, prosjektering og bygging av ny tofelts veg på ca. 11 km av E6 i Grong i kommune.

Anskaffelsen blir gjennomført med prekvalifisering etterfulgt av konkurransepreget dialog.

Da fristen gikk ut hadde følgende firma meldt sin interesse for å delta i anbudskonkurransen: Bertelsen & Garpestad AS
Letnes Entreprenør AS
Risa AS
Arbeidsfellesskapet Kne-Røstad ANS Sanjose Constructora
Tore Løkke AS
Tverås Maskin og Transport AS

- Vi er godt fornøyde med den store interessen som er vist, og setter nå i gang arbeidet med prekvalifiseringen. Vi skal velge ut tre leverandører som blir invitert til å delta i dialogfasen og til å gi tilbud på oppdraget, sier Harald Johnsen, prosjektleder i Statens vegvesen.

I prekvalifiseringen vil Vegvesenet vurdere selskapenes dokumentasjon og kvalifikasjoner. Hvilke som blir med videre til dialogfasen vil være klart i begynnelsen av september.

Kan bli byggestart i 2022

Det er allerede vedtatt en reguleringsplan for prosjektet der den nye vegen hovedsakelig vil gå langs dagens trasé. For å sikre at planen er best mulig, både med tanke på kvalitet og kostnadseffektivitet, ønsker Statens vegvesen å involvere tilbyderne i en prosess med å vurdere justeringer av den valgte traseen.

På grunn av dette er det satt av om lag ett år til reguleringsplanlegging, med forventet byggestart tidligst våren 2022.

- Det kan vise seg at dagens reguleringsplan er den beste og mest gjennomførbare løsningen. Skulle det bli resultatet, kan det bety at byggestart kan skje allerede i 2021, sier Johnsen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125