23948sdkhjf

De to første er i Norge: Valtra G5

G-serie er Valtras første modell i 5. generasjon og plasserer seg mellom A- og N-serien.

G5 som Valtras egne folk kaller serien, er nettopp satt i serieproduksjon og leveringene vil starte i fjerde kvartal.

Den nye mellomstore traktoren ble lansert 28. august.

Stort potensial

Nils Kjølseth Sand, produktspesialist Valtra hos Eik Maskin, ser et stort potensial.

- Vi ser på dette som et stort potensial, et stort segment, så vi forventer en del.

- Vi føler det veldig bra for å komme inn i en av de største hk-segmentene i Norge.

Han prater om et forventet salg på 150 og 200 traktorer i året med den nye modellen.

Først til Norge

Norge er første land som får vise den med en egen "Smart Tour" som startet i Namsos og avsluttes på Hægeland mandag 7. september.

Det vises to modeller på denne demoturen, en G135 Active og en G125Eco Versu.

Vinterentreprenørtraktor

I tillegg til å passe for mange bønder, er den spesielt godt egnet til snøbrøyting i by med svingradius på 4,35 meter. Den er liten og smidig med bra sikt fremover med frisiktpanser.

100 til 140 hk

G-serien starter med G105 med 105 hk, (alle modellene har boost som gir fem ekstra hk). De andre heter G115, G125e (ECO-power-modellen) og G135 som med boost får 145 hestekrefter. Steg V-motoren kommer fra AGCO Power og er en firesylindret 4,4-liter.

Samtlige er utstyrt med 6-trinns powershift, en 24F + 24R girkasse med fire grupper og seks Powershift trinn. I tillegg kan du få krypgearserie som gir deg 48-48. Skiftene fra B til C og C til D kan skje automatisk, noe som skal gjøre det lettere å kjøre.

Sikter høyt

Valtras egne folk kaller det for verdens beste "frontloader tractor", så her er forventningnee skrudd relativt høyt. Serien er utviklet for å være ideel for frontlasterarbeid med bedre sikt, vektfordeling, frontlasterinnfestning i chassis, hydraulikkassistent som automatisk øker turtall og Live3 som muliggjør samtidig bruk av opptil tre frontlasterfunksjoner.

Med SmartTouch

Det er også første modellen i effektklassen 100 til 140 hk som tilbyr SmartTouch-kontroll og kan dermed leveres med SmartTouch-armlenet.

Den kommer i utstyrsversjonene Basic, Comfort, Technology og Technology Pro. Kundene kan også bestille skreddersydde traktorer gjennom fabrikkens Unlimited Studio, noe 27 prosent av Valtras kunder gjør i dag.

Bygget i Norden for Norden

Hytta er basert på dagens A-serie hytte, det vil si 5,7 kvadratmeter med glass inkludert 0,35 kvadratmeters takvindu. Demping av førerhuset, varme i speil og bakvidu, AC, USB-ladere og varmevifte for gulvet og taket blir tilgjengelig sammen med ekstra el-uttak.

2,1 tonn på 4,2 meters høyde

G-serien opererer i det litt mer kompakte segmentet og høyden er på 2,8 meter. HiTech-modellene har et åpent hydraulikksystem som gir 100 l/min, mens Active- og Versu-modellene har lastsensitiv hydraulikk på 110 l/min. Frontlasteren har elektronisk spakkontrol og justerbar hydraulikk og ISOBUS. Den kan løfte 2,1 tonn til 4,2 meters høyde.

Den har både demping på akslene og på hytta som opsjon.

Man kan allerede gå inn og forhåndsbestille traktor på nett, alt er klar til å bestille forteller Sand.

Produksjonen er startet og de første er på vei ut i markedet, i skrivende stund finnes det bare 10 stk. Leveringene vil starte i fjerde kvartal i år, slutten av sept-oktober kommer de første demotraktorene til Norge.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157