23948sdkhjf

Nastas største el-maskin-kontrakt til nå

Ekspert Maskinutleie har signert avtale for 6 nye utslippsfrie anleggsmaskiner fra Nasta AS.

De siste årene har det vært et markant skifte i markedet, og utviklingen av utslippsfritt utstyr til bygg og anleggsbransjen har vært betydelig.

Som et av Norges største selskap innen masseforflytningsmaskiner har Ekspert Maskinutleie AS merket økt etterspørsel av elektriske maskiner og utstyr.

- Det siste året har bestått av overaskende mange forespørsler, så nå tar vi tak,» smiler Daglig Leder Kjell Sæter.

6 El-maskiner

Sæter har signert avtale for 6 nye utslippsfire anleggsmaskiner fra Nasta AS som er den største enkeltstående kontrakten på elektriske anleggsmaskiner som Nasta har fått til dags dato.

Handelen består av to ZE85, to stykk ZE160 og to stykk ZE210.

Handelen er med forbehold av at søknaden om Enova-støtte godkjennes. Basen for de utslippsfrie maskinene vil være Ekspert Maskinutleie sin avdeling i Drammen.

- Det er slik i markedet i dag at alle kan ikke eie elektriske maskiner. Derfor et det ekstra hyggelig at flere av våre kunder i utleiesektoren tar initiativ og satser på utslippsfrie løsninger, sier Vegard Gultvedt, Key Account for konsernkundemarkedet hos Nasta.

- Det blir både interessant og spennende med Ekspert Maskinutleie AS som en ny storkunde. Vi ser frem til et videre samarbeid med dem. I tilskudd til andre aktuelle aktører på utleie satses det friskt i et spennende marked og vi i Nasta er veldig glade for å kunne tilby løsninger for morgendagens byggeplasser.

Det er Nasta Spesialproduksjon i Larvik, samt EAC European Application Centre GmbH* i Tyskland som vil utvikle og produsere maskinene.

ZE85 og ZE160 er maskiner som er ute i markedet i dag – blant annet på det mye omtalte prosjektet i regi av Oslo kommune med utslippsfri byggeplass i Olav Vs gate. ZE210 er under utvikling hos Nasta i dag.

Omsatte for 190 millioner

Ekspert Maskinutleie AS ble startet i 1998, og har i dag over 800 maskiner og til sammen mer enn 2900 unike objekter. Med en moderne maskinpark dekker Ekspert Maskinutleie de fleste behov som kunder måtte ha.

- Det er viktig for oss å være det naturlige valget for anleggsbransjen. Dessuten har jeg et varmt hjerte for bransjen. Min far begynte jo sin karriere med å selge Brøyt – så det er klart at vi har en ekstra forkjærlighet for gravemaskiner» smiler Sæter.

Ekspert Maskinutleie AS omsatte for 190 millioner i 2019, og har i dag 7 avdelinger med 57 ansatte. De leverer maskiner til hele Norge. Selskapet er 50% eid av Ekspert Gruppen og 50% eid av Hæhre Isachsen Industri.

Artikkelen er en del av vårt tema om Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141