23948sdkhjf

Ingen tomgang - fullt trøkk

Sjefen for Brødrene Ødegård Maskindrift skryter av sine ansatte - på et år har syv maskinførere fått "nytt kontor".

I skrivende stund var det åtte Hitachi-maskiner gående innenfor 2 km radius fra hovedkontoret som har adresse Gamle Fredrikstad.

Daglig leder, Erik Ødegård, forteller om bra trykk i markedet, og nok å gjøre, men er spent på neste år. Det er allerede mindre å regne på fra det offentlige, han savner litt ekstra trykk derfra, særlig nå.

Masseutskiftet en kilometer

Dagens største prosjekt for Brødrene Ødegård Maskindrift AS er omlegging av eksisterende Fv 110, kulvert og ny gangvei ved Borge kirkegård for Statens vegvesen.

Her ble strekningen Begby - Borge, nesten 1000 meter, masseutskiftet i løpet av en intens arbeidshelg i juli. Det medførte blant annet at det gikk med 17.000 tonn kult fra Borge Pukkverk like i nærheten.

Sjekk ut deres egen timelapsevideo:

I et boligfelt på Begby treffer vi på maskinfører Hermod Bekkevold i en tre uker gammel Hitachi ZX145WA-6. Det er hans tredje nye Hitachi.

Maskinselger i Nasta, Even Teserud, beskriver det som fritt og fint hos Ødegård og han har direkte kontakt med førerne. Han mener det har noe å si på hvordan maskinene blir holdt.

En bra stab

Ødegård-brødrene startet i 2001 i fotsporene til sin far Håkon som også er med i selskapet Fra leiekjøring og noen få eneboligtomter i 2002 utviklet det seg til større prosjekter som industritomter, V.A og vei. I dag teller de 35 ansatte og omsetter for 100 millioner og tar på seg graving, vannforsyning, avløp og renseanlegg, samferdselsanlegg, rørinstallasjoner, drenering, planering, utgraving, massetransport og rivning.

- Det er ingen planer om vekst, men det er det markedet som bestemmer, vi er blitt en bra stab nå, forklarer Erik.

Hele saken om Brødrene Ødegård Maskindrift leser du i Anleggsmagasinet Nr.7 i år.

Abonnement får du her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125