23948sdkhjf

Bygger velodrom og næringsbygg i Asker

Veidekke har fått i oppdrag av Norges Cykleforbunds Kompetanse¬senter og Nordr å bygge en velodrom og et næringsbygg med ungdomsskole, barnehage, kontorer og næringsarealer i Asker kommune.

De to oppdragene er begge totalentrepriser på henholdsvis 158 og 189 millioner kroner ekskl. mva. for velodromen og næringsbygget.

Prosjektet går under navnet Asker Velo og blir på totalt 15.700 m2 BTA med universell utforming, beliggende i forlengelse av dagens idrettsanlegg på Risenga. Velodromen bygges med en kombinert flerbrukshall for kommunale formål i midten, og den oppbygde sykkelbanen rundt får en indre baneomkrets på 200 meter. Næringsbygget på seks etasjer skal inneholde to etasjer med to private ungdomsskoler, to etasjer med kontorlokaler, en etasje med barnehage og en etasje med næringsareal.

- Vi har utviklet prosjektet siden høsten 2019 i fellesskap med Nordr og Norges Cykleforbunds Kompetansesenter for å få det realisert sammen med leietakerne i næringsbygget. Asker kommune har også bidratt på en svært positiv måte for å få dette flotte prosjektet realisert. Nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene om noen få uker, sier distriktsleder Gro Brathovde i Veidekke Bygg Buskerud.

- Dette er Nordrs første kontrakt på næringsbygg etter etableringen første september, og følger vår strategi om å fortsatt utvikle attraktive næringsprosjekter i Oslo-regionen, sier Sverre Stræth, direktør for næringsbygg i Nordr.

Byggestart blir allerede i løpet av oktober. Skolen og barnehagen skal stå klare til skolestart i august 2022, mens resten er planlagt ferdigstilt høsten 2022.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11