23948sdkhjf

Norges mest idylliske?

Ikke alle norske transportselskap kan skilte med slike nasjonalromantiske omgivelser som Espeland Transport AS i Alvdal. De holder nemlig til på den mer enn 200 år gamle gården Paureng. En gård som opprinnelig tilhørte Inge Espelands oldemor.

Mange snakker om Inge Espelands flotte lastebilpark, men det kanskje ikke så mange vet er at lastebileieren er opptatt av mer enn flotte lastebiler?

For fem år siden mottok han nemlig kulturpris fra Fortidsminneforeningen for den utrolige restaureringen av slektsgården Paureng, åtte kilometer nord for Alvdal sentrum. Den hadde opprinnelig tilhørt Inges oldemor, men hadde ligget brakk i mange tiår da han og kona Else overtok den og satte i gang et nitidig restaureringsarbeid. ?

Nå er gården ekteparet Espelands hjem, samtidig som det er hovedkvarteret for Espeland Transport AS, som med oppkjøpet av Midt-Østerdal Transport (M.Ø.T.), teller 27 biler.

Da vi besøkte bedriften her om dagen var en del av sjåførene innom og ble servert selvfisket fjellørret og selvplukkede molter av ekteparet Inge og Else Espeland.

- Jeg er opptatt av at sjåførene skal ha en god arbeidsdag og en anstendig lønn. Derfor ser jeg med bekymring på enkelte av de store aktørene i det norske markedet som satser på utenlandske trekkvogner med dårlig betalte sjåfører. Før jeg blir en del av et slikt system parkerer jeg bilene, sier den sympatiske og engasjerte lastebileieren til tungt.no.

At han er svært opptatt av sine ansattes ve og vel er lett å se, ikke minst på sykefraværet. I fjor hadde transportbedriften et sykefravær på 0,7%! Det sier vel sitt, eller?

- For en tid tilbake ble jeg spurt av en journalist om hva jeg synes om et forslag om å forby lastebiltransport på søndagene. Da sa jeg at det er fint, for sjåførene mine bør ha fri på søndager. Samtidig poengterte jeg at ingen lastebiler er på veien for moro skyld. De er ute på jobb.

Derimot synes jeg kanskje et personbilforbud på søndager hadde hatt mer for seg. De som skal til og fra hytta på helga kan jo velge kollektivtransport i stedet, mener Inge Espeland, lastebileieren som startet med en lastebil for Sties Termotransport for nøyaktig 20 år siden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109