23948sdkhjf

Oslo Vei-konkursen:: Slutt for Oslo Truck Center

Norges største Renault-forhandler er historie.

Vi husker godt da Oslo Truck Center ble stablet på beina for en del år siden. De ble etter hvert Norges største Renault Trucks-forhandler (antagelig ikke så veldig vanskelig å få den tittelen). Nå er det hele historie. Etter konkursen i Oslo Vei som eide Oslo Truck Center, ble lastebilforhandleren og verkstedet drevet videre.

Nå er også Oslo Truck Center nede for telling etter at de har begjært oppbud.

Skal til Furuset

Vil Renault-kundene bli sterkt berørt av dette? Vel, Renault og Volvo er jo i samme familie, og i en meget sparsommelig pressemelding fra Renault Trucks hovedkontor i Danmark kan vi lese at Volvo Truck Center på Furuset i Oslo nå er i gang med å etablere løsninger som gjør dem til fullverdig Renault Trucks-forhandler.

Dermed ser det ut til at det blir en løsning på verkstedsiden også, slik at de som eier en lastebil med Renault-diamant i grillen, kan få både service, vedlikehold og deler hos Volvo-forhandleren i Oslo. Men hvorvidt Volvo Truck Center faktisk har kapasitet til å ta over reparasjoner og service for Oslo Truck Centers kunder over natta, se det står det ingenting om i pressemeldingen.

En underlig reise

Renault Trucks engasjement i Norge har vært en underlig reise. Blant importørene som har håndtert merket, har det vært litt opp og ned, for å si det mildt. Det var Kingsrød Transport i Sarpsborg som startet importen i sin tid. Deretter gjorde franskmennene "sjakktrekket" å gi importen til en motorsykkelimportør. Så gikk importansvaret over til Nissan Norge, som gjorde en meget hederlig innsats, før Renault Trucks etablerte egen importavdeling i Norge.

De senere årene har derimot importøren sittet i Danmark, noe Renaults satsing i Norge har båret preg av. Derfor er det kanskje ingen katastrofe at hele ansvaret for Renault Trucks i Norge, nå etter hvert skal over på Volvos importselskap?

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047