23948sdkhjf

Nissens hjelper

Det nærmer seg julaften og All Transport i Tana laster i god tradisjon julegaver og julemat fra Finnmark til Østlandet, slik at den nordnorske befolkningen i sør kan feire på tradisjonelt vis.

- Jeg føler meg litt som en pakknisse når jeg drar sørover på disse turene før jul, smiler Morten Paulsen. Små og store esker pakkes inn i bil og henger sammen med reinsdyrkjøtt, fisk og kongekrabbe i alle varianter. Vel fremme på Østlandet parkerer han på et sentralt sted og vareeierne kommer og henter det de har bestilt.

Tradisjon

Det er noe tradisjonelt og julekoselig over det hele. Pakken hjemmefra som kommer frem like før jul og skaper den rette stemningen i familien.

Tenk hvor mye det betyr for folk at disse pakkene kommer frem i tide.

Morten og kollega Stig Otnes kjører til Oslo fra Tana annenhver uke. Når de er hjemme kjører de distribusjon lokalt i Finnmark.

Rein til jul

Vi er med på lasting hos Aage Pedersen AS i Tana. Bedriften med slakterierer i Karasjok og Kautokeino står for det meste av reinkjøttet som leveres fra området.

Rundt 500 tonn sendes hvert år bare til Østlandet.

Geir Pedersen kommer ilende til og hjelper med lastingen, slik at alt kommer med. Mange småpakker med navn og telefonnummer gjør at det blir ekstra mye å passe på denne gangen.

Drahjelp

Tor Åge Pedersen er daglig leder i bedriften som har tre egne biler som går på innhenting av rein i området. Høst og vinter er høysesong.

Paradoksalt nok er det på denne tiden de fleste dyrene slaktes, nå like før nissen trenger full oppbacking for å komme i mål.

Godt da, at Morten har tatt med seg et lass sørover allerede...

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079