23948sdkhjf

Endelig - en norsk tv-serie om brøytebilsjåfører

Mandag har NRK premiere på dokumentarserien "Brøyt i vei". Vi følger tre brøytebilsjåfører som kjemper en evig kamp mot naturkreftene på hver sin fjellovergang i Finnmark. Uten dem stopper fylket.

- Vi i Vegvesenet har mange hverdagshelter som står på natt og dag for oss andre. Brøytebilsjåførene er helt avgjørende for å sikre både fremkommeligheten og en høy trafikksikkerhet på norske veger. Vi er glad for at NRK bidrar til å hylle disse, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

I seks programmer vil vi følge Stein Eivind, Lena og Hans som jobber på hver sin fjellovergang i Finnmark. Dokumentarserie "Brøyt i vei" har premiere mandag 30. desember på NRK1 kl. 20.15.

Episodene har en varighet på 39 minutter og om du går glipp av dem, eller kanskje på et senere tidspunkt vil sitte varmt og kikke på de som jobber i kulden, kan du klikke deg inn på NRK her.

Tilsvarer 467 ganger rundt jorda

I vintersesongen 2011-12 ble det brøytet mer og saltet mer enn noensinne. Vegvesenets entreprenører tilbakela 18,7 millioner kilometer for å holde standarden på vegene oppe sist vinter, noe som er 2,1 millioner km - eller 13 prosent - lengre i fjor enn året før. Dette tilsvarer rundt 467 ganger rundt jorda.

Saltforbruket ble 214.000 tonn, som er en økning på fire prosent fra vinteren 2011/2012. Mest økte bruken av sand med over åtte prosent, viser Statens vegvesens mengderapport fra vinteren 2012-13.

Nettopp det siste er nok viktig for vegvesenet å få frem. Det pågår en heftig debatt spesielt i nord om hvorvidt man bruker nok sand på veiene.

Kanskje får vi svar på noe av dette også? Iallefall skal vi i redaksjonen benke oss ned og endelig se en serie der reisen og veien er selve målet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078