23948sdkhjf

Spøker for yrkessjåførlinjer

Det er i dag elleve videregående skoler som har landslinje for yrkessjåfører. Kostnadene skal betales av staten, men i realiteten må skolene i variabel grad selv punge ut. Så lenge skolene ikke er lovpålagt å ha denne utdanningen, kan den stå i fare dersom skolene ikke har penger nok.

Det er NRK Nordnytt som forteller om Alta videregående skole som årlig bruker 600 000 kroner på landslinjen for yrkessjåfører. - Denne regningen skulle staten betalt, forteller rektoren ved skolen.

Årsaken bak det hele er at staten ikke har justert tilskuddet skolene får etter prisoppgangen i samfunnet forøvrig.

Dermed får man altså like mye penger som før, men de strekker ikke like langt - og dermed kan linjene bli kuttet ut om skoleøkonomien er for dårlig. Tilskuddet som gis på yrkessjåfør-linjen var i 2013 på 129.800 kroner.

Flere skoler i fare

TransportMagasinet er kjent med at man sliter ved flere skoler også. For en drøy måned siden gikk rektor ved Notodden videregående skole ut i media og hevdet at Staten ikke har fulgt opp finansieringen. Skolen hans har hatt landslinje siden 90-tallet. Han ber nå Staten ta et valg om de ønsker denne utdanningen eller ikke.

Tar saken til kunnskapsdepartementet

Statssekretær i samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, er kontaktet i sakens anledning. Hoksrud har tidligere vist stor forståelse for transportbransjens utfordringer og mener at linjene er viktige for fremtidig rekruttering.

- Jeg skal ta denne saken med til kunnskapsdepartementet, avslutter statssekretæren.

Les også: Yrkessjåfører på skolebenken

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062