23948sdkhjf

Smart snøskraper!

Problemet med snø på toppen av tilhengeren løses enkelt og greit med denne amerikanske snøskraperen. Se video av systemet.

Snø på toppen av tilhengertaket er et stadig tilbakevendende problem. Er man en ansvarlig sjåfør så sørger man får å få måkt taket før man legger ut på veien. Er man en uansvarlig sjåfør så gir man blaffen og lar fartvinden ta seg av jobben. Den ansvarlige sjåfør har litt av en jobb foran seg, den uansvarlige skaper farlige situasjoner i det snå og is raser av taket og kanskje treffer medtrafikanter. Men hvor lett er det egentlig å være ansvarlig?

Tungt

Vi har selv opplevd å stå opp om morgenen og oppdage at det i løpet av natten har falt 30 cm snø, 30 cm med trafikkfare på taket av semitraileren. I vårt tilfelle turte vi ikke å legge ut på veien, men fant en dertil egnet rampe hos en transportør, spesialbygd for formålet. Der pådro vi oss ømme muskler og nesten hjertestans mens vi gjorde vårt ytterste for å rengjøre taket. Det må da finnes enklere løsninger enn dette for å bli kvitt snøen?

USA

Selvfølgelig finnes det andre metoder, og selvfølgelig er det i USA vi finner løsningen på problemet (joda, de har vinter der borte også). I Lancaster, Pennsylvania holder nemlig firmaet Scraper Systems til, og de har spesialisert seg på utstyr for automatisk fjerning av snø fra busser, lastebiler og tilhengere.

Video

Skal man fjerne snø på lastebilhytter og busser, får man Scraper System med børster som ikke skader markeringslys etc., mens versjonen for tilhengere har et gummiskjær som fjerner snøen. Man kan også velge mellom fastmonterte varianter, eller flyttbare. Smart, ikke sant?

Så vidt vi vet, finnes ikke dette systemet i Europa, så her er det kanskje noen som kan få en forretningsidé og skaffe seg rettighetene for det europeiske markedet?

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079