23948sdkhjf

Solid premie etter NM-seier

Asgeir Flåten fra Stryn gikk til topps i høstens NM for lærlinger. Nå har han fått belønningen.

Oppvokst i lastebil, med to onkler i bransjen, måtte det bare bli yrkessjåfør av unggutten fra Stryn. Etter to flotte og lærerike år på skole i Førde og Stryn, tok han VG3 og 10-ukerskurs i Sogndal høsten 2013 og var med det klar for lærlingjobb hos onkel og bileier Ragnvald Flåten.

Skeptisk

Han kjørte først lokalt noen uker og vikarierte som asfaltsjåfør med krokbil hos sin andre onkel, som driver Flåten Maskin, før han var klar for langtur. - Ragnvald var vel litt skeptisk til å sende meg ut på vinterveier, såpass fersk, men da julen kom og de andre sjåførene ville ha fri var det fritt frem, forteller Asgeir.

Førsteplass

Med nesten et år bak seg som yrkessjåfør, satset Asgeir på at kunnskapene han hadde opparbeidet seg ville holde til en god plassering i Yrkes-NM, som ble avholdt i Trondheim i slutten av oktober. Det gjorde de til gangs. - Jeg fikk ikke vite poengsummen, men de sa jeg vant med god margin, smiler han.

Belønningen

Tilbake i hverdagen hos Flåten Transport kom sjefen en dag bort til ham og snakket om den nye bilen alle visste skulle komme. - Den skal du ha, sa onkelen til Asgeirs store overraskelse. Nå har han kjørt i fire uker med sin nye Scania R580 og ny tralle fra Krone med bommer.

Narvik

Mens tungt.no prater med norgesmesteren, står han og laster i Trondheim. Oppdragene for Nordfjord Kjøtt har de siste ukene sendt ham to turer til Narvik, i tillegg til Oslo og Trondheim. - Det kan være utfordrende å kjøre nordover, men jeg har ny bil og nye dekk, så dette går nok fint, avslutter lærlingen med det nyeste settet i firmaet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08