23948sdkhjf

Coop dropper Girteka

Nå mister Girteka kjøringen.

I en pressemelding fra Coop Norge leser vi at transportgiganten fra Litauen nå mister all kjøring for Coop.

- Årsaken er de mange negative sakene som har versert i media.

Det forteller kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.

Både misvisende og riktig

Hun hevder at flere av påstandene som har blitt satt frem har vært misvisende og urettferdige, men at mange også gir et riktig bilde.

- Girteka har utvist dårlig dømmekraft og gjort flere feil. Dette ser Coop meget alvorlig på.

En av de siste avsløringene om selskapet er mistankene om hvitvasking av store mengder smuglerdiesel. Se egen sak til høyre.

- Så lenge Girteka har vært transportør for oss og har fraktet varer for oss fra kontinentet til Norge, har vi hatt jevnlig dialog med dem og har fulgt dem tett opp, forteller Paus.

Lang rekke ulovligheter

Allikevel er det ikke til å stikke under en stol at nettopp denne transportøren har vært involvert i en nærmest uendelig lang rekke brudd på lover og regler i Norge.

Overfor TransportMagasinet og litauiske medier har også flere sjåfører hevdet å bli trukket i lønn dersom de bruker mer enn tre liter diesel pr. mil. Disse påstandene har Girteka så langt ikke ønsket å svare oss på.

Kontraktene utløper i høst

Girteka har gjennom avtaleperioden med Coop gjort en god innsats for å forbedre seg på viktige områder, som for eksempel sikkerhet, sier Paus.

Etter en totalvurdering har vi i dag likevel besluttet å si opp vår avtale med Girteka. De vil kun kjøre for oss fram til kontrakten går ut til høsten, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.

Siste: Girteka svarer på tapet av Coop-kjøringen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094