23948sdkhjf

253 lastebiler i konvoi til TransportMessa

…. og blant de første i lastebilkonvoien kjørte Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen.

Vi vet det. Vi har hvert år skrevet om gåsehuden både vi og de øvrige tilskuerne på den siste brua ved avkjøringen fra E6 får når lastebilkonvoien passerer.

Vi har skrevet om hornmusikken fra lastebilorkesteret som treffer hjertet uten å gå omveien om hodet. Vi blir aldri vant til det. Det kjennes bra. Uvirkelig. Som en god hangover.

Hvert år har konvoien vokst i omfang. Og hvert år er det nye innslag av fotgjengere som ikke aner noenting om konvoien, men som ikke klarer å passere gangbruen før siste bil har passert. Ikke fordi det er vanskelig rent fysisk, men fordi også de opplever den magiske stemningen de uventet ble en del av.

Vi har sett pensjonister med gåstaver klappe i hendene og syklister trekke armene for å be sjåførene dra i hornet. Så står vi der da, i vår egen lille boble uten tid og rom. Der og da kjenner alle hverandre. Der og da smiler omkring 100 mennesker.

Det gjør noe med oss - og vi vet at konvoien til Øynebråthens grustak er høydepunket for mange. Det er det også for oss.

I år stilte Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen opp - og han kjørte selv. Se bilder under. Video følger senere. Og ville han hjem etterpå? Neida, i skrivende stund rusler ministeren rundt i grustaket blant parkerte flotte biler. Dette ville han se.

Det forteller mye om ministeren, men enda mer om hva dere sjåfører har fått til.

Det er slikt som gjør oss stolte av å tilhøre transportbransjen.

Takk.

Video

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078