23948sdkhjf

Gammelt nytt: Forumet Bergli Truckstop fyller 10 år i dag

For oss, og mange med oss, var Bergli Truckstop det første, virkelig store sjåførforumet på nett. Forumet samlet lastebilinteresserte over hele landet på en ny måte.

Bergli Truckstop fylte ISDN-linjene våre propp fulle av digitalt lastebilstoff omkring ett år før Facebook åpnet i Norge.

Forumet traff livsnerven til en rekke sjåfører og lastebilinteresserte. Her kunne man lese sjåførdagbøker, spørre om lovverk og se historiske lastebilbilder.

Etter ti års drift har forumet nå nesten 12000 brukere, det er opprettet over 8500 emner og det er postet over 729000 innlegg.

Så er det slik at det er ildsjeler som holder slike forumet levende. I Bergli Truckstop sitt tilfelle har det vært flere utrolig dyktige moderatorer og brukere underveis - men rattkula har alltid blitt holdt stødig av mannen bak det hele; nemlig Rubberduck.

Han har hele veien ønsket å være noe anonym - selv om han kjenner enormt med folk langs veien. Det ser vi på hver TransportMesse der han rusler rundt i grustaket og aldri kommer seg i sengs fordi "han bare måtte prate med noen og dermed gikk timene..."

- Brukerne kom med stadige ønsker og innspill som gjorde at forumet fort utviklet seg fra være et sted hvor en delte bilder av lastebiler til et nettsted som også tok opp alt fra spisesteder, parkeringsplasser, tekniske problemer/løsninger på bil, regelverk, arbeidsmiljø og helse og mange andre temaer, forteller Rubberduck.

Han har oppsummert selve historien bak og hvordan det hele har utviklet seg til i dag. Du kan lese hele historien hans her.

Og du kan naturligvis bli medlem på forumet.

Vi gratulerer så mye. Om man noen gang kan kalle et lastebilforum legendarisk - ja, så må det vel være Bergli Truckstop!

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.053