23948sdkhjf

Rystet over publikums reaksjoner: Måtte jage facebook-kåte skuelystne etter dødsulykke

Folk satte på nødblinken og knipset bilder til facebook. - Forstår de ikke at det kan ta tid å bli kvitt minnene om hva de kan se? tordner sjåfør og trafikklærer Tom Are Salberg. Nå ber han folk bli flinkere til å bruke hodet etter ulykker.

Onsdag ettermiddag måtte en lastebilsjåfør i Harstad gjøre en unnamanøvring for å unngå frontkollisjon med en personbil.

Hengeren slo i autovernet og sakset. Deretter kom en personbil i klem mellom trekkvogna og hengeren. Ulykken var et faktum og to personer omkom.

Nå reagerer sjåfør og trafikklærer Tom Are Salberg kraftig på skuelyste etter ulykken.

Folk satt på nødblinken og stirret åpenlyst

- Jeg kom kjørende med en elev mot ulykkesstedet kort tid etter ulykken. I krysset ved Sørvika ble vi dirigert inn på gamleveien. Der møtte vi snart en rekke biler med nødblinken på. Bilene var forlatte og folk hadde hopet seg sammen på en gangbru der det var god oversikt til den forferdelig ulykken, sier han til tungt.no.

Det er i hovedsak to ting den erfarne sjåføren reagerer på. For det første var personbilene med de skuelyste til hinder for trafikken.

- Veien har i underkant av fem meters bredde og vi måtte snegle oss mellom de parkerte bilene for å komme frem, sier han. Det i seg selv kunne medført flere ulykker. Salberg stanset, jaget bort noen av folkene og fikk tilslutt politiet til å fjerne bilene og sperre gangbrua.

Bilder på netthinnen

Det som dog er mye mer alvorlig er bildene tilskuerne får på netthinnen. Jeg møtte en mann som kom gående med et lite barn mot ulykkesstedet.

Forstår de ikke at det kan ta lang tid å bli kvitt minnene etter hva man kan se her? Jeg er rystet, forteller en tydelig engasjert Salberg.

- Når trekkbjelken med underkjøringshinderet regelrett er revet av og en liten Golf står på høykant, kan man forestille seg utfallet.

Jeg har selv vært på veien i 30 år og opplevd mye. Dette er det mest groteske jeg noensinne har sett, mener han.

Så står altså folk og stirrer mens de tar bilder og legger ut på facebook. Dermed kan også familien til de omkomne få den tragiske beskjeden via sosiale medier. Det er jo lett å identifisere bilene, sier han.

Nå ber han folk om å bruke hodet når de kommer til ulykker.

Akkurat det er det vanskelig å motargumentere...

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062