23948sdkhjf

Ønsker å legge ned yrkessjåførlinja i Alta

Fylkesrådmannen i Alta foreslår å legge ned den populære linjen.

Det er ikke første gang yrkessjåførlinja foreslås lagt ned. Ettersom det er en landslinje, har man måttet kjempe for å beholde finansieringen som staten garanterer. Men skuddene har som oftest sørfra. Nå er det fylkeskommunen selv som vil spare penger.

For selv om staten dekker omkring fire millioner kroner for linja, må fylkeskommunen punge ut med noe - i dette tilfellet en halv million kroner årlig.

I tillegg fortelles det fra fylkesrådmannens kontor at de eksisterende lokalene er for dårlige og at de frykter høye kostnader knyttet til dette. Dette skal være hovedårsaken.

Det skriver altaposten i en artikkel om saken.

- Staten bør betale mer

Det har blåst rundt landslinjen i Alta også tidligere. For omkring to år siden gikk rektoren ut i media og mente at staten burde betale mer av regningen. Årsaken var at tilskuddet ikke har blitt justert i takt med prisoppgangen.

Samme argumentasjon ble også brukt av rektoren ved Notodden videregående skole som har hatt landslinje siden 90-tallet.

Populær linje

Tilsammen er det 11 slike landslinjer i Norge. Om transportfylket Finnmark mister sin linje, må elevene til Alta eller Melbu for å søke der. - Det er lettere for fylkeskommunen å kutte dette tilbudet så lenge elevene kan få det et annet sted, påpekes det fra opplæringssjefen i fylkeskommunen.

Yrkessjåførlinja er populær i Alta. To ganger i året har det vært opptak på 24 plasser og hver gang har det vært 100-120 søkere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047