23948sdkhjf

Feire jul på Vestby?

- De kommer til å stå der til de får returlass, bekrefter Geir Ole Kjerstadmo.

AKKURAT NÅ: Ved E6 på Vestby står i øyeblikket 20-30 biler og venter på returlass. De kommer blant annet fra Romania, Baltikum, Bulgaria, Tyrkia og flere land.

Og de kjører for store selskaper Tungt har omtalt til det kjedsommelige de siste årene.

- Jeg har vært forbi flere ganger denne uka, og sett dem stå der. Nå måtte jeg selv inn å bruke Vegvesenets «fasiliteter», forklarer Kjerstadmo, også kjent som «Bøverdøl’n».

Videosnutten

Pratet med dem

- Så jeg tok en runde og pratet med dem. De som kunne engelsk da, og det var jo ikke alle. Og de bekreftet alle som en, at ja de ventet på retur. Og ingen hadde for store forhåpninger om at det skulle skje i 2015, for å si det sånn.

Selv skal Kjerstadmo, som kjører for Veøy og mat for Rema, avslutte kjøringen i ettermiddag. Hjemme venter stor familie og julehøytid.

Ingen krise

- Det er ikke krise for dem. De har både diesel og mat. Og så samles de i små grupper, for det meste etter nasjonalitet.

- Men jeg synes jo det er stusselig for dem. De har vel familier som venter hjemme de også? Vi får vel ikke gjort så mye med det, men det er verd å tenke over resultatene av europeisk transportfrislipp, kabotasje og slikt, avslutter han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093