23948sdkhjf

Blir falske førerkort en saga blott?

Samferdselsministeren lover at det fremover blir enklere å sjekke.

Onsdag var Samferdselsminister Ketik Solvik-Olsen med på tungbilkontroll ved Taraldrud trafikkstasjon utenfor Oslo. I en direktesendt video fortalte han om femdoblingen av kontroller etter regjeringsskiftet samtidig som han gir honnør til kontrollørens innsats og lover fortsatt kamp mot ulovlig kabotasje.

Mer digitalt - enklere å finne informasjon

Samtidig forteller han om at vegvesenet nå har langt bedre verktøy til å luke ut verstingene i forhold til tidligere. Mens det før var mye papirarbeid, går nå mye digitalt på for eksempel Ipad. Det betyr at det er enklere å finne informasjon om en transportør som har anmerkninger i ett fylke når han blir stanset i et annet fylke lenger nord.

Snart tilgang på førerkortregistre

Mest viktig denne gangen - bortsett fra kabotasjejobben - var kanskje løftet om at det snart vil komme tilgang til europeiske førerkortregistre. Det betyr at man fremover ikke bare trenger å forholde seg til et plastkort for å se om føreren har lov til å kjøre. Man kan også sjekke i dataregisteret om førerkortet er ekte. - Det er for mye juks med falske førerkort på utenlandske aktører og det skal vi nå gjøre noe med, lover ministeren.

I sommer har det vært avdekket svært mange falske førerkort - så dette lover godt!

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062