23948sdkhjf

Forårsaket alvorlig ulykke og mistet føreretten i Norge. Nå har han krasjet stygt igjen...

Nå sitter den polske sjåføren i varetekt frem til saken kommer opp.

Den 21. februar kolliderte en polsk yrkessjåfør (47) med en personbil etter at hengeren kom over i motgående kjørefelt på riksvei 3 ved Rena. To personer ble kritisk skadet.

Politietterforskningen fant ikke feil på kjøretøyet og heller ikke årsaken til selve ulykken, men kan fastslå at sjåføren hadde tatt ut sjåførkortet av skriveren forut for hendelsen.

Sjåføren sitter nå varetektfengslet, siktet for brudd på straffelovens paragraf 280 og vegtrafikklovens paragraf 3. Han er også siktet for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Det er ikke uten grunn.

Innblandet i liknende ulykke tidligere

Det er nemlig samme sjåfør som var kom over i motsatt kjørefelt og traff en personbil i Balsfjord i desember 2015. Sjåføren hadde nettopp levert blomster fra Nederland i Tromsø og var på vei mot Alta for å hente fisk. Så langt kom han ikke. En 30-åring ble i denne ulykken alvorlig skadet og fløyet til sykehus med store blødninger og indre skader.

Etter denne ulykken kom tingretten frem til at sjåføren hadde holdt for høy hastighet på det glatte føret og dømte ham til 36 dagers fengsel og kjøreforbud i Norge i to år. Retten fant det bevist at sjåføren hadde vært uaktsom. Veibanen var glatt og dekkene dårlig egnet.

Ifølge statens vegvesen ville sjåføren fått kjøreforbud om vogntoget hadde blitt stoppet før ulykken. Legen som behandlet den skadde 30-åringen opplyste at mannen ville omkommet om han ikke hadde fått hurtig behandling.

Dommen er anket og er foreløpig ikke rettskraftig. I mellomtiden har sjåføren fortsatt å kjøre i Norge - frem til han altså kolliderte igjen.

NLFs regionsjef er rystet

På telefon til tungt.no kan regionssjef i NLF Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes, fortelle at han er rystet.

- Denne sjåføren har hverken gyldig førerkort eller overholdt kjøre- og hviletidene. Attpåtil har han vært i en alvorlig ulykke tidligere.

- Jeg sier ofte at at de som kjøper transport må spørre seg om hvilke transportører de velger. Er prisen for god, er det ofte en grunn til det. Kvalitet koster penger. Nå må de våkne, avslutter Tysnes.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079