23948sdkhjf

Kardangfestivalen i Bø: Suksess i gråvær

Kardangfestivalen i Bø i Telemark ble første gang arrangert i fjor. Til tross for dårlig vær ble festivalen en suksess, og ildsjelene bak bestemte seg får å prøve i år igjen. Nok en gang dårlig vær, og nok en gang suksess – enda større enn forrige gang!

Det begynner å bli mange helgesamlinger og festivaler for tungbilfolket nå, og de fleste av dem har også med seg en veteranbilavdeling. Et av de ferskeste arrangementene er Kardangfestivalen i Bø i Telemark. Bak festivalen står et par entusiastiske yrkessjåfører og døtrene deres. Det er Helge Roheim og Jan Olav Braaten, sammen med Trine Å. Roheim og Helene Braaten som har satt seg fore å lage et hyggelig treff for «gamle og nye slitere», som det heter på hjemmesiden deres.

Fokuset er som alltid å ha det sosialt sammen med likesinnede, og der har gjengen absolutt lyktes. De har blant annet en egen café bygget opp ved hjelp av to semitrailere (eller traller). Med dekor som kjettinger på veggene, lastebilflagg og en gammel Scania-hytte i lokalet, er det liten tvil om at dette er stedet for lastebilentusiaster. Caféen har for øvrig fått navnet «Trallekaféen»!

Suksess

Rundt 250 personer var innom for å kikke på lastebilene. Ellers ble det arrangert stropperulling-konkurranse der flere deltok. Vinneren var en jente som rulla sammen stroppen på 22,63 sekunder! Det ble arrangert konkurranse i dekk-kasting, med to ulike størrelser. Ellers var det selvsagt kåring av ulike lastebiler som fineste trekkvogn, tippbil, skapbil, planbil, tømmerbil, krokbil, veteran, flisbil, US truck og beste innredning.

-Vi er fornøyd og kan notere ny rekord i år. 75 kjøretøy deltok på Kardangfestivalen, noe som er rundt 15 flere enn i fjor. Og været kan vi ikke gjøre noe med, men det var også litt bedre enn i fjor da det kom litt snø, sier en entusiastisk Jan Olav Braaten.

Med mat og drikke, god stemning og fine lastebiler, tror vi Kardangfestivalen har kommet for å bli, og vi ser ikke bort fra at neste arrangement når nye høyder.

Vi har fått tilsendt et knippe bilder fra festivalen som vi presenterere her. Kanskje det fører til at enda flere har lyst til å ta turen til Bø i Telemark og Kardangfestivalen neste år?

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096