23948sdkhjf

NYRETRO: Norges råeste krokbil?

DENNE artikkelen fra 2017 er hentet frem på nytt: Påbyggerbedriften Nomek i Stryn har fått frie tøyler på sitt siste krokbilpåbygg. Denne helgen vises den frem for første gang.

Det er i anledning Motorfestivalen i Stryn at Nomek ruller sin siste leveranse ut av hallen til allmenn beskuelse. Bileier Rune Johansen fra Sandnessjøen visste nok ikke helt hva som ville møte ham denne helgen. Han ga nemlig konstruktør Bjørn Tore Sandnes i Nomek nærmest frie tøyler.

Finish

Bilen er en Volvo FH16 750 tridem. Innvendig er den trekt opp av FL Buur i Danmark, utvendig har Laila Garlid stått for motivlakk og Nomek for påbygg.

Det er med andre ord ikke spart på noe.

Vi kan nevne blant annet MFC hengerfeste fra VBG, krokløft fra Multilift og spesialtilpassede strøkasser fra Autoline.

I tillegg blir ny henger levert fra Trailer-Bygg.

Satser selv

Johansen innrømmer at han hadde en fantastisk opplevelse da han ankom Stryn og fikk se nyinvesteringen fiks ferdig. - Det er fantastisk at det går an å få det til, utbrøt han. Etter 25 år som ansatt sjåfør, velger han nå å satse på egen hånd. - Jeg bestemte meg for et par år siden at jeg skulle prøve. Forhåpentligvis går det fortsatt an å leve av transport her i landet, sier han.

Ingen hast

Nordlendingen har tro på å gjøre ting ordentlig, ha det på stell og kunne drive lovlig. Foreløpig har han ikke helt oversikt over hva han skal kjøre eller hvor han skal kjøre. - Jeg ville først ha bilen på plass, så får jeg begynne å se meg om etter kunder og samarbeidspartnere etter hvert. Jeg har ikke noe hast.

Så får vi se om service og kvalitet fortsatt betyr noe i denne bransjen.

Lidenskap

For et år siden hadde de første byggemøte i Stryn og Johansen ble raskt overbevist. De ble også enige om at økonomien ikke skulle stå i veien for å nå resultatet han drømte om. - Det jeg har sett til nå er jeg meget godt fornøyd med. Det er så godt å se at det finnes folk med lidenskap som får dette til, sier han og sikter til Nomeks entusiastiske konstruktør, Bjørn Tore Sandnes.

Kundejakt

Johnsen skal altså på kundejakt i ukene som kommer, så trenger du tjenestene til en strøken krokbil er han foreløpig ledig på markedet.

- Jeg er i en situasjon der jeg ikke må være hjemme hver dag, så om jeg kjører i nord eller sør eller ut av landet betyr ikke så mye, avslutter han. Denne helgen vises altså nybilen frem på motorfestivalen. Deretter skal Johansen hente containere på Moelv, før han setter kursen hjemover til Sandnessjøen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ante fra Sauda: - Det er en bratt og lang læringskurve
Lia Hytte og Bygdeservice AS: - Det er dette som er anleggstraktor, mener Stig Løkken
11 måneder traktor-race i 2022: John Deere hårfint foran Valtra!
Utnyttelsesgrad 200 prosent! Havarikommisjonen er på sporet av Tretten bru
Stjålet: To fullastede Kingsrød-traller med last til millioner
Tessta G-Trench AS: Når arbeidet er som å legge fiber i smør
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.047