23948sdkhjf

Forbrødring i USA: Amerikanske enbilseiere protesterer

Amerikanske enbilseiere føler seg overregulert og dårlig behandlet. I disse dager ruller Patriot's Convoy mot Washington DC.

Det er en gruppe uavhengige enbilseiere som nå har stiftet United Motor Carriers Council og protesterer mot det de opplever som overregulering av lastebiltransport i USA. Spesielt innføringen av ELD (Electronic Logging Device), amerikanernes versjon av kjøre- og hviletidsregistrering, møter sterk motstand. Ordningen skal etter planen tre i kraft fra desember 2017.

Det hele startet som et lastebilshow og en samling i Leesport, Pennsylvania, kalt Big Rig Rendezvous, hvor enbilseiere skulle møtes og diskutere hvordan de kunne stå sammen for å endre på en del ting.

De må ha kommet til en viss enighet, for ut fra dette arrangementet vokste det en stadig større konvoi som satte kursen mot hovedstaden noen timers kjøring lenger sør på østkysten av USA.

Tanken er å gjennomføre en markering overfor myndighetene i dagene 3. til 7. oktober, der sjåførene busses inn til det politiske maktsentrum fra truckstops rundt byen. Her vil de holde appeller og snakke med politikere, i håp om å møte forståelse for sine argumenter.

Mange av argumentene kan vi kjenne igjen fra vår egen innføring av digitale skrivere.

Amerikanske enbilseiere har lenge sloss for bedre vilkår, etter at dårlige tider satte mange av dem ut av spill for en del år siden. De som ble igjen, har måttet jobbe hardt for sin eksistens.

Nå tar en del av dem opp kampen mot myndighetens reguleringer. Om det nytter vil tiden vise. Kanskje risikerer de bare at et allerede dårlig rykte blir enda verre.

Eller kanskje det blir som en av deltakerne håper: "It's time we make trucking what trucking used to be."

Få med deg spennende saker fra transportbransjen, klikk her og bli abonnent!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11