23948sdkhjf

Venner på veien: Livreddende kunnskap

Kunnskap om blindsoner er livsviktig, både for store og små.

Denne uken får to skoler i Finnmark besøk av NLFs regionsjef i nord, Odd-Hugo Pedersen, og en lastebil for å styrke vennskapet mellom små og store trafikanter.

Elevene i 1. og 2. klasse ved Vestre Jakobselv skole fikk i går studere lastebilen til Ørjan Harila både inn- og utvendig. Nyttig lærdom ble formidlet og verden ble forhåpentligvis litt tryggere å ferdes i for de små.

- Vi begynner i klasserommet, der vi viser en film om blindsoner og demonstrerer problematikken på en forståelig måte. Vi lærer dem viktigheten av å bli sett av sjåføren. I tillegg er vi innom trafikkskilt og stopplengde, forteller Odd-Hugo Pedersen.

Høydepunktet for elevene var nok uansett å teste teorien ut i praksis, sittende i førersetet på en Actros og se alle vennene forsvinne ut av syne foran og rundt lastebilen.

Populære var også tegnehefter og refleksvester som ble delt ut. Kampanjen er et samarbeid mellom Samferdselsdepartementet, NLF og Trygg Trafikk. Den støttes også av If skadeforsikring.

- Vi har som mål å besøke to skoler i hvert fylke hvert år her nord, avsluttet Pedersen før han dro videre for å gjenta suksessen neste dag på Kvalsund skole.

Abonnement på TransportMagasinet er bare et klikk unna

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093