23948sdkhjf

Tips: Er du lei av SMS-gærningene i trafikken?

Slik kan du unngå å være det selv: Bruk telefoninnstillingen "Ikke forstyrr sjåføren" som automatisk oppdager at du kjører bil.

Mobilen er blitt en plage i det norske trafikkbildet.

Rågjengere er en ting, men de skader stort sett bare seg selv.

SMS-brukere i bil derimot, er antagelig de farligste av alle.

De av oss som har øynene med seg, har etter hvert lært oss å peke dem ut på mange hundre meters avstand.

Gullfisk bak rattet?

Kjøringen blir totalt irrasjonell, som om det sitter en gullfisk bak rattet. Unødig lang avstand til forankjørende, avbrutt av bremsing helt uten grunn.

Tilsynelatende helt umotivert plassering i kjørebanen, forsøksvis korrigert i små brå bevegelser som likevel ikke putter bilen der den bør være.

Men! Nå er det mulig å løse.

I hvert for dem som har iphone – og som er villig til å ha innstillingen på. Eller blir beordret til det. For det er kanskje flere enn undertegnede som «ufrivillig» lar seg lokke til å sjekke når man kjører?

Slik fungerer det

Du kan selvsagt slå innstillingen på og av manuelt. De to klart smarteste valgene er likevel enten automatisk (når telefonen merker at du flytter deg raskt), eller enda smartere: Når telefonen er koblet til bilens bluetooth.

Dette skriver Apple kundestøtte:

«Med iOS 11 kan iPhone merke at du kanskje kjører, og passer da på at du ikke får varslinger. Første gang en iPhone med iOS 11 merker at du kanskje kjører, viser den en beskrivelse av funksjonen Ikke forstyrr sjåføren når du har stoppet. Hvis du ikke ser den, følger du fremgangsmåten nedenfor for å aktivere funksjonen.

Trykk på Slå på mens du kjører. Funksjonen slår seg da automatisk på når iPhone kobler seg til bilen via Bluetooth*, eller når iPhone merker at bilen beveger seg. Du kan endre hvordan iPhone finner ut om du kjører, eller slå på funksjonen manuelt.

Obs. Hvis bilen din støtter CarPlay og du kobler til iPhone-enheten, aktiveres ikke Ikke forstyrr sjåføren automatisk."

Les hele bruksanvisningen hos Apple her.

Det er en utfyllende forklaring om hvordan du best bruker funksjonen til dine behov. Men ikke bare dine egne:

Kanskje har du en ung sjåfør i familien som trenger dette - eller kanskje kan det bli policy i firmaet ditt å ha den påslått?

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093