23948sdkhjf

Dropper diettskatt for langtransportsjåfører!

Langtransportsjåfører vil få dekket 315 kroner skattefritt uten bilag.

Forrige ukes snakkis dreide seg i høy grad om diettskatten. Ansatte som mottar diettgodtgjørelse når de reiser i jobb, må fra neste år betale skatt på 150 kroner av beløpet per døgn.

For langtransportsjåfører ville det i praksis bety opp mot 32000 kroner årlig i ekstra skatt.

Reaksjonene var naturligvis mange. Lars Utne i Utne Transport tordnet på NRK: - Dette tullet må avsluttes øyeblikkelig, sa han og henviste til at sjåførene tross alt lever og spiser på veien. - En sjåfør bor i bilen sin, ikke på hotell. Dette er ikke en skatt, men en provoserende straff, mente han.

Nå er det derimot klart at han kan be sjåførene spise mer enn fryktet.

VG skriver i dag at diettskatten er avlyst for langtransportsjåfører. Det er regjeringspartienene, Venstre og KrF som har funnet en løsning. - Langtransportsjåfører vil få dekket 315 kroner skattefritt uten bilag, bekrefter finanspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Helge Andre Njåstad til avisen.

- Dette er veldig positivt, forteller Lars Utne til tungt.no. På en skurrete telefonlinje hevder han at dette faktisk er en sak som viser viktigheten av å være organisert. - Det har vært enormt lobbyvirksomhet for å få til dette, spesielt fra NLF og Geir Mos side, mener han. - Det er viktig å få frem at alle bør være organisert, om det så er i TLF, NLF eller andre steder, avslutter en engasjert Utne.

En annen kar som også er veldig fornøyd er Trond Jensrud i YTF. - Det har vært stor oppmerksomhet rundt dette temaet. Allerede på tirsdag ble vi gjort oppmerksomme på saken og sendte sporenstreks et brev til finanskomiteen og satte i gang jobben med å få blest om dette. Mye av jobben er å få politikerne til å forstå hva dette dreier seg om, sier Jensrud. YTF har i dette tilfellet tilrettelagt en løsning der sjåførene kunne sende en mail til sitt fylkes stortingsrepresentanter. Alt i alt det mange gode krefter og organisasjoner som her har jobbet for saken, avslutter Jensrud.

Ifølge Finansdepartementet vil omtrent en halv million nordmenn i forskjellige bransjer bli rammet av den nye diettskatten der staten skal hente inn cirka 212 millioner kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079