23948sdkhjf

- Her var det mange alvorlige feil

Med sommerdekk, uten AdBlue, flere sjåførkort og mange alvorlige mangler på bilen skulle denne transporten fra Litauen til Sandnes.

Tirsdag var det kontroll ved Krossmoen. 132 kjøretøy var innom plassen og rutinemessig veid. Skiltene ble også avlest med hjelp av ANPR skiltgjenkjennings kameraer.

Av disse ble 18 kjøretøy tatt ut for nærmere kontroll.

Én av disse må sies å ha graverende brudd.

Det var en transport av ventilasjon fra Litauen til Sandnes der mye var galt.

Sjåføren hadde kjørt med flere sjåførkort, av de 16 dekkene han hadde, var det bare to vinterdekk. I tillegg var to andre dekk punktert.

Men det stoppet ikke der. Det var også jukset med AD-Blue-systemet, det var store lekkasjer i bremsesystemet, det var defekt EBS samt store sprekker i rammen. I tillegg var plomberingen til skriveren fjernet.

- Nå er sjåføren tatt hånd om av politiet og kjøretøyet står i vegvesenets forvaring, forteller kontrolleder Kenneth Holm Vestby. Kontrollørene mener det i slike tilfeller også hviler et stort ansvar på transportkjøperen.

- Statens vegvesen jobber for at alle skal kunne ferdes trygt og for at transportører skal kunne jobbe under samme forutsetninger. Denne transporten samsvarer ikke med dette, sier Vestby.

To andre sjåfører ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletid eller kjøring uten kort. I tillegg ble to andre kjøreforbud også utdelt grunnet dokumentasjonsproblemer for å kunne utføre lovlig kabotasje.

SISTE: Etter hva tungt.no er kjent med, er sjåføren allerede tirsdag kveld utvist av landet.

Hold deg oppdatert på slike saker. Abonner på TransportMagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078