23948sdkhjf

Stoppet etter tips fra publikum

Når han svingte, slo lasten ut i motgående kjørefelt. Dessuten var det for lite last på styrende hjul.

Det ble tilsammen syv bruksforbud etter at utekontrollen ved Hedmark hadde kontroll på Husum onsdag 20. desember.

Kontrolletaten trekker frem to spesielle eksempler. Først ble et vogntog innhentet på rv3 nord for Elverum etter at sjåføren prøvde å stikke av fra kontroll. Det utenlandske vogntoget hadde dårlige dekk i tillegg til at sjåføren ikke hadde hatt godkjent hviletid siden mandag 18. desember. Sjåføren innrømmet å ha kjørt på annen manns sjåførkort for å skjule overtredelsene.

Det andre tilfellet dreier seg om et annet utenlandsk vogntog som ble stoppet i Elverum etter melding fra andre trafikanter sørover på rv3. - Dette vogntoget var livsfarlig lastet og hadde i tillegg overlast. Det forteller Fagleder Geir Thomas Finstad ved Utekontrollen Hedmark.

Lastebilen hadde under 20% last på styrende hjul. Det er dette som er minstekravet.

- Å ha for lite last på styrende hjul på føret som nå er på rv3 er livsfarlig, sier Finstad.

I en pressemelding skryter han av medtrafikantene som melder fra om trafikkfarlige kjøretøy slik at de kan bli luket ut.

I tillegg hadde denne lasten alt for langt utstikk bak lastbilen, slik at det ble farlig for andre møtende kjøretøy. Når han svingte, slo lasten ut i motgående kjørefelt.

Føreren blir anmeldt for flere forhold, deriblant vegtrafikkloven §3. Eieren av transportfirmaet må også betale et overlastgebyret pålydende 13100 kr.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047