23948sdkhjf

Nostalgi: Herlig gjensyn: Hjem til jul i 1980

Før jul for 37 år siden var Inge Johan Kirketeig på vei hjem til Førde fra Sverige. I passasjersetet hadde han en NRK-reporter, som laget denne herlige filmen.

- Jeg husker godt den turen, sier Inge Johan Kirketeig da vi ringer ham for å mimre litt. Kjendisen fra 1980 forteller at han har kjørt hele livet, både med folk og gods. Nå nærmer sjåførkarrieren seg slutten, men Norge Rundt-innslaget vil fortsatt versere på nettet der det jevnt og trutt blir relansert av nostalgiske sjåfører.

Se hele videoen her!

Unge Kirketeig jobbet den gangen for Nordeide Transport. - Faktisk var jeg den første sjåføren Svein Rune Nordeide ansatte. Jeg kjørte der fra 1974 til 1982, minnes sunnfjordingen. Siden ble det fiskekjøring på kontinentet, før han prøvde seg på kontoret hos Nordeide en periode.

- Kontorlivet var ikke noe for meg, så jeg begynte å kjøre buss i stedet. De siste 20 årene har jeg kjørt for Firda Billag. Så jeg har tilbrakt hele livet i transportbransjen, oppsummerer han.

Turen over fjellet i 1980 husker han godt. Det var spesielt å ha med seg en mann med svært kamera i en trang Scaniahytte. - Turen gikk egentlig litt for greit. Det var elendig føre både på turen før og turen etter. Da kjørte jeg meg også skikkelig fast, erindrer han.

Da de kom hjem til Førde ble NRK-reporteren bedt på middag hjemme hos familien Kirketeig, før de skilte lag. Turen over Filefjell og langs Sognefjorden var noe lengre på 80-tallet enn den er i dag. Men man kom som regel frem på egenhånd. Og det viktigste var da som nå, å rekke hjem til jul.

Tilbringer du julen i lastebilen? Da bør du ha med deg TM!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126