23948sdkhjf

Kjørte vogntoget ut av landet uten hovedlys

Bildet er tatt på Bjørnfjell lørdag. I en kontroll ville vogntoget fått bruksforbud.

Etter en vellykket berging fredag kveld, kjørte det latviske vogntoget for egen maskin fra ulykkesstedet. Dagen etter dukket det opp på Bjørnfjell, på vei mot Sverige. Tilstanden etter utforkjøringen i fjæresteinene langs E10 for en drøy uke siden, tilsier at dette vogntoget ikke har noe på veien å gjøre.

Verken Nordland politidistrikt eller Statens vegvesen finner noe i loggene sine om at det er gitt dispensasjon for kjøring uten hovedlys til denne ekvipasjen. Tvert imot er meldingen fra vegvesenet: Det gis aldri dispensasjon fra veitrafikklovens paragraf 3.

Hvis parklys eller hovedlys ikke virker på den ene siden, slik som her, gis det pålegg om reparasjon på nærmeste verksted, eventuelt bruksforbud hvis lysforholdene tilsier det.

- I tillegg ville det blitt reagert på manglende deler på karosseriet og de skarpe kantene som nå preger venstre hjørne på dette vogntoget. Dette kalles sunt bondevett på norsk, sier en utekontrollør vi har snakket med.

Hos politiet i Bodø sukkes det oppgitt da vi forteller dem at bildet er tatt på Bjørnfjell og at vogntoget i løpet av samtalen allerede befinner seg i Sverige. Vi tipper de kunne tenkt seg en ny prat med sjåføren...

TransportMagasinet skriver mest om de seriøse i bransjen. Klikk her for et abonnement!

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11