23948sdkhjf

Hardt møte med tunnelveggen

Nattlig dramatikk i Haukelitunnelen

Rundt klokken 03.00 i natt brøytet Oddvar Småbrekke E134 mellom Røldal og Midtlæger. Like nedenfor Svandalsflonatunnelen fikk han øye på vogntoget som åpenbart hadde vært innom et sted det ikke burde vært. Småbrekke, som også jobber som ambulansesjåfør og brannmann, stanset og sjekket om sjåføren hadde det bra, hvilket han hadde, forholdene tatt i betraktning.

- Etterpå dro jeg videre gjennom tunnelen for å se hva som kunne ha skjedd, men det viste ingenting. På toppen møtte jeg et annet vogntog som stanset. Sjåføren ba meg sjekke Haukelitunnelen, for der hadde det åpenbart skjedd noe. Det han trodde var en haug med snø, viste seg å være isopor fra skapet.

Det norskregistrerte vogntoget tilhører en stor utenlandsk aktør innen fisketransport, og ifølge Småbrekke ville ikke den utenlandske sjåføren ha hjelp til noe som helst. Hans "manager" skulle ordne opp i dette. Brøytebilsjåføren kontaktet likevel politiet, med tanke på å finne årsaken til uhellet, men de hadde ikke ressurser til å rykke ut.

- Jeg ble litt betenkt da de ikke kunne rykke ut og sjekke sjåføren. Hjulsporene viste tydelig at han bare hadde kommet nærmere og nærmere tunnelveggen før det smalt, midt på rettstrekket i Haukelitunnelen, avslutter Småbrekke.

Tungt.no har vært i kontakt med det aktuelle transportselskapet, som meddeler at de har begynt en intern undersøkelse knyttet til denne ulykken. De kan derfor ikke gi flere detaljerte opplysninger om det som skjedde før saken blir ferdig analysert i henhold til godkjente interne prosedyrer, meldes det.

Du får TransportMagasinet først av alle hvis du abonnerer. Klikk her!

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109