23948sdkhjf

Yrkessjåførlærerne jukset med egne kompetansebevis

Kvitterte for hverandre. Nå mister de retten til å undervise i tre måneder.

Tre lærere som kurser yrkessjåfører droppet selv YSK-kurset. Istedet benyttet de anledningen til å kvittere for hverandre slik at det fremsto som om de alle hadde gjennomført opplæringen.

Det var NRK som først omtalte saken tidligere denne uken. En fjerde lærer, som ikke lenger underviser, varslet om saken. Også han hadde jukset og fått stemplet 95-koden bak på førerkortet.

Den 1. mai mister både lærerne og opplæringskontorene retten til å undervise i tre måneder.

- Dersom man skal lære opp andre i å følge et regelverk, så er det vel antagelig en stor fordel at man selv følger eget regelverk, sier fagleder i tilsynsseksjonen i Statens vegvesen, Rune Granum, til NRK. Han synes saken er helt uakseptabel.

Loven er slik at de som gir slike kurs selv skal ta sitt eget kurs ved en konkurrerende skole.

Tar straffen

- Vi angrer på det vi har gjort. Vi har gjort en feil i henhold til forskriften og vi har lagt oss helt flat. Nå tar vi straffen vår og går videre. Det forteller daglig leder ved Opplæringskontoret for transport og logistikk i Sogn og Fjordane, Rune Apneseth til statskanalen.

Også i Trøndelag legger de seg flate. - Dette anser vi som en personalsak. Vi tar vedtaket til etterretning, forteller daglig leder ved Opplæringskontoret for transportfag Trøndelag, Tor Anders Gulbrandsen til NRK.

- Lei sak for oss

I artikkelen fremgår det at lærerne har undervsningsansvar ved hvert sitt kontor I Trondheim, Førde og Stryn. Dermed går ryktene fort. I Stryn valgte derfor Rolf Olav Tenden å fortelle til lokalavisen Fjordingen at saken handler om opplæringskontoret for transport og logistikk i Sogn og Fjordane, som han er medeier i. - Dette er ei lei sak, forteller han og bedyrer at de ansvarlige har tatt selvkritikk. - Det er ekstra ekkelt fordi opplæringskontoret selv har vært knallharde på sjåførenes fremmøte, forteller Tenden til avisen.

Nå kjøres et kurs for sjåfører som skal være ferdig innen 1. mai. Deretter blir det altså stopp i tre måneder.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078