23948sdkhjf

Ønsker velkommen til Lastebilens dager

Det er (blant annet) på Tretten det skjer i helgen.

Mai og juni er høysesong for lastebilutstillinger, messer og hyggelige treff. Denne helgen har blant annet Gausdal og Nord-Gudbrandsdal Lastebileierforening slått sine gamper sammen og arrangerer Lastebilens dager på Stavsplassen ved Tretten.

- Det er tredje gangen vi har dette arrangementet, som har vokst jevnt og trutt. Sist var det nesten 1000 personer innom. Det forteller arrangørene Åge Widme og Grethe Dalby.

Denne gangen er det 24 utstillere som viser seg frem og da tungt.no var innom plassen fredag ettermiddag, var stemningen god både blant de som rigget, vasket biler og pakket ut sitt forhåpentligvis flomsikrede utstyr.

Fredag kveld er det pubaften, og lørdag åpnes dørene klokken 10.00. - Vi holder på utover dagen og avslutter med trubadur og pub på kvelden også lørdag, lover Dalby. De har sørget for muligheter til mat og skjenkebevilgning. Det er naturligvis lastebilcamp for tunge kjøretøy slik at man får sin lovpålagte hvil samtidig som det er kort vei til det sosiale. Det hele er gjennomført på dugnad.

- Hvorfor arrangerer dere dette treffet?

- Ja, det kan du lure på, fleiper Åge Widme. Så tar han ser i det og forteller at ideen er å vise både utviklingen og mangfoldet i bransjen. - Dessuten gir det et godt bidrag til økonomien til foreningene, skyter Dalby inn.

Det vil både bli bruksbilutstilling og veteranlastebiler på plassen. Dessuten loves blindsonedemonstrasjon, dropping av bil med frigjøring, salg og demonstrasjon av diverse utstyr, flere stands og konkurranser.

Det er gratis inngang og vi skal sørge for å ivareta både store og små, avslutter duoen Dalby og Widme.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094