23948sdkhjf

Klart for veterantreff i vest

- Nå håper vi så mange som mulig dukker opp.

For de som ikke er født i går, men for mye lenger siden, vil trolig veteranlastebiltreffet i Hordaland friste denne helgen. Som kjent tar Hardangertreffet en pause i år, men ildsjelene Ole Gunnar Tuft og Stig Tore Anthun klarte ikke la være: De holder seg innen fylket og arrangerer veteranbiltreff på Jondal ved Torsnes Næringspark, bare 17 minutter unna Odda. Navnet i år er Hardangerfjordtreffet 2018.

Fredag blir det innsjekk, middag og sosialt samvær for påmeldte, mens treffet åpner for pulikum klokken 09.00 lørdag. Der blir det naturligvis utstilling av biler og busser, samt salg av bøker om veteranlastebiler og åpen kiosk.

- Hovedpunktet er kjøreturen. Det blir en særdeles nostalgisk tur på turistveier som bare har plass til en gammel lastbil, forteller Stig Tore Anthun. Her blir det avreise klokken 14.00 til Aga/Velure der de kjører fra Fv 107 og følger Fv 550 til Utne. Det blir en kort stopp for fotografering, før returen går rundt firetiden. Deretter blir det sosialt samvær utover kvelden. Søndag er tid for frokost og avreise.

- Vi har fått særdeles god hjelp av lokale krefter og både politi og brannvesen er koblet inn slik at vi har fått tillatelse til å grille og ha en trivelig sosial avslutning etter kjøreturen, fortsetter Anthun. Han er godt fornøyd i forkant av treffet og kan avsløre at 112 biler er registrert påmeldt. Allikevel venter han flere. - Ja, det er grunn til å tro at antallet vil øke ytterligere, sier han og forteller om viktigheten av å møtes på slike treff. - Alle prater om at de savner det sosiale i bransjen. Kom hit, så vil dere får det i massevis, ler han.

Ordføreren kommer, NLF og TLF kommer. TransportMagasinet vil være på plass og så lenge vi vet at det ligger mer enn tre tusen dugnadstimer bak arrangementet er det ikke vanskelig å oppfordre bransjefolk til å ta turen innom Tornes Næringspark denne helgen. Du vil neppe angre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094