23948sdkhjf

- Det måtte bli Hardanger

Allerede før veteranlastebiltreffet har startet er folk fra Danmark, Sverige og Vardø på plass.

Hjarne Larsen var den aller første veteranlastebilen som ankom Hardangerfjordtreffet, som går av stabelen i Jondal denne helgen. Allerede torsdag formiddag rullet hans strøkne Scania 76 fra 1965 inn på plassen, etter å ha reist den lange veien fra Frederikssund, like utenfor København.

- Vi var i Halden i 2015, men vi har hørt så mye godt om Hardangertreffet fra våre kolleger i Danmark, at i år ville vi ta turen selv. Vi tok båt til Oslo og kjørte over fjellet, forteller Hjarne til tungt.no.

Lastebilen han og kameratene brukte under et år på å restaurere, hentet han i Porsgrunn i 2014. - Vi har gjort alt selv, bortesett fra lakkeringen, presiserer enbilseieren som til vanlig kjører kran- og tippbil for kommunen der han bor.

En annen som har reist langt og kom tidlig, er Jan Henry Daugaard fra Vardø. Etter at kona ordnet flybilletter, dro han med fly via Lakselv og Tromsø til Bergen for å tilbringe noen dager sammen med likesinnede. Hjemme har Jan Henry en Volvo Viking L385 4x4 fra 1958 og en Titan L495 fra 1959.

- Drømmen er å få ferdig en bil som jeg kan delta på treff med, sier han mens han studerer detaljene på en N88. Finnmarkingen jobber til daglig som maskinfører, men hevder han er oppvokst med Titan på tunet.

- Min far fikk den første Volvo Titan som kom til Vardø i 1961, forteller han. Nå ser Jan Henry frem til noen dager i selskap med spesielle biler og spesielle folk. - For det er vel litt spesielt å reise helt fra Finnmark for å komme hit og se på gamle lastebiler, sier han og ser spørrende på undertegnede.

Kanskje litt, tenker jeg for meg selv, mens jeg rister lett smilende på hodet...

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094